Last news in Fakti

12 Октомври, 2021 10:12 3 623 2

Футболът може да бъде разтърсен: босовете на Нюкасъл поискаха и италиански отбор

  • нюкасъл-
  • мохамед бин салман-
  • саудитска арабия-
  • италия-
  • интер-
  • сделка-
  • футбол-
  • пари-
  • милиарди

Интер се намира в тежка финансова криза и това може да е спасението

Футболът може да бъде разтърсен: босовете на Нюкасъл поискаха и италиански отбор - 1
Снимка: Shutterstock

Новите собственици на Нюкасъл се интересуват и от инвестиция в един от най-успешните италиански отбори, предаде TalkSport. Саудитските милиардери могат да закупят и изпадналия във финансова криза Интер.

Фондът за публични инвестиции на Саудитска Арабия (PIF), зад който стои престолонаследникът Мохамед бин Салман, само преди дни закупи английския Нюкасъл. Сделката възлезе на 300 милиона паунда и може да промени баланса в английския футбол. Феновете на Нюкасъл са обнадеждени, защото в клуба влизат огромни пари.

Твърди се, че фондът има амбиции и в Италия. Интер от години се намира във финансова криза, която най-отчетливо се видя през последния трансферен прозорец, когато отборът продаде най-добрите си футболисти. Интер се нуждае от финансова инжекция и именно Саудитска Арабия може да е дестинацията, която да я осигури. Нюкасъл официално вече е най-богатият клуб в света (поне на хартия), дали скоро и феновете на Интер няма да имат поводи за радост?

Според „Калчомеркато” саудитският консорциум води диалог с китайските собственици на Интер от Suning. Пред сделката обаче има голямо препятствие – саудитците са поискали гаранции за бъдещето на новия стадион на Интер. А това е проблем, който от години не може да бъде решен не само в Милано, но и в Италия. В страната единствено Ювентус разполага с чисто нов модерен стадион, който е изцяло собственост на клуба. В Милано и Рим имаше проекти за строеж на нови стадиони, но през годините се появяваха различни пречки, включително от общинските власти.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво

    18 1 Отговор
    Да си купят тия цялото Калчо и цялата Висша лига и да играят в първенството на Саудитска Арабия!

    Коментиран от #2

  • 2 пешо

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Браво":

    цъ, не става. рома не е навит. той може да има по-малко милиарди от саудитите, но един негов приятел има циркони и посейдони.
    не става.