Last news in Fakti

8 Октомври, 2021 21:51 1 953 0

Отново разрешиха чужденците в Трета лига, в Дунав Русе разочаовани

  • бфс-
  • футбол-
  • трета лига

Причината е проваленият трансфер на Драгош Фирцулески, който цяло лято тренираше с русенци, но в крайна сметка се присъдини към друг наш отбор заради забраната за използване на чужденци

Отново разрешиха чужденците в Трета лига, в Дунав Русе разочаовани - 1
Снимка: БГНЕС

Забраната за чужденци в Трета лига издържа само два месеца. Тя бе приета в началото на август, но сега от футболната ни централа решиха отново да разрешат на футболисти без бг паспорти да играят в аматьорските ни отбори.

Промяната бе посрещната с одобрение от третодивизионните клубове, но в Дунав то бе примесено и с разочарование. Причината е проваленият трансфер на Драгош Фирцулески, който цяло лято тренираше с русенци, но в крайна сметка се присъедини към друг наш отбор заради забраната за използване на чужденци. Румънецът е юноша на Университатя Крайова, а у нас е играл за Берое и Славия.

„Забраната за картотека на чужденци в Трета лига обаче лиши спортно-техническия ни щаб от неговия опит в халфовата ни линия. През това време с Драгош се е свързал друг роден клуб. Така новината, че БФС отменя тази рестрикция дойде късно за нас и за Фирцулеску. Пътищата ни с него обаче със сигурност не се разделят за дълго. Ще разчитаме на неговото завръщане при първа удобна възможност“, съобщиха от ръководството на Дунав.

Самият футболист коментира, че решението на БФС е дошло твърде късно, но бе категоричен, че по-далечните му планове със сигурност са свързани с Дунав.

„Съжалявам, че така се получи. Изчаквах близо 2 месеца отмяната на тази забрана, но трябваше да взема решение за моето настояще и по-близко бъдеще. Причината да подпиша с друг клуб не е финансова, защото условията са сравними. Аз обаче вече дадох своята дума и няма как да се отметна. Държа все пак да кажа, че Дунав продължава да е част от бъдещите ми планове. Със сигурност ще се завърна в първия удобен момент в Русе“, каза Драгош Фирцулеску.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА