18 Октомври, 2021 00:10 2 555 9

Барселона надделя над Валенсия с характер и добър футбол

  • барселона-
  • валенсия-
  • 3:1-
  • ла лига

Двубоят тази вечер е специален за домакините, след като каталунският парламент отмени рестрикциите за присъствието на публика на спортни събития на открито

Барселона надделя над Валенсия с характер и добър футбол - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Барселона победи с 3:1 Валенсия в двубой от деветия кръг на Ла Лига. Капитанът на гостите Хосе Гая (5) откри, Ансу Фати (13), Мемфис Депай (41-дузпа) и Филипе Коутиньо (85) направиха пълен обрат.

Домакините започнаха нахъсано, но бяха попарени още в 5-ата минута. Центриране от корнер затрудни бранителите на Барса и топката стигна до Хосе Гая, който с мощен шут извън наказателното поле направи Тер Стеген безпомощен - 0:1.

Отговорът на каталунците не закъсня и резултатът бе изравнен в 13-ата минута. Мемфис Депай върна топката към Ансу Фати пред наказателното поле и младокът от движение с техничен удар я прати в далечния ъгъл.

Гонсало Гедеш имаше отлична възможност да върне аванса на Валенсия в 25-ата минута след контраатака, но силният му шут мина покрай вратата. Шест минути по-късно Жорди Алаба пусна страхотен пас към Де Йонг на ъгъла на вратарското поле, но нидерландецът бе притиснат от защитник на "прилепите" и не успя да овладее топката. Страхотна намеса на Паулиста в 33-ата минута спря майсторска атака на Жорди Алба и Ансу Фати.

Барселона стигна до пълен обрат с гол от дузпа на Мемфис Депай в 41-ата минута. Тя бе отсъдена за нарушение на Хосе Гая срещу Ансу Фати, който получи топката след страхотна многоходова атака. Ударът на Депай от бялата точка бе безпощаден и направо препарира Силесен - 2:1.

Двубоят тази вечер е специален за домакините, след като каталунският парламент отмени рестрикциите за присъствието на публика на спортни събития на открито. За първи път от година и половина няма ограничени на “Камп Ноу” - на трибуните присъстват 47 317 зрители.

Второто полувреме започна с по-активна игра на домакините, които можеха да отбележат и трети гол в 49-ата минута. Попречи им фантастичната реакция на Силесен, спасил с една ръка шут на Ану Фати в десния ъгъл. Гредата пък помогна на Тер Стеген 4 минути по-късно след удар на Солер. Малко след това стражът на Барса опази вратата си по доста интересен начин. С волейболно посрещане с една ръка той спря топовния шут на Гедеш и запаззи преднината на тима си.

Пробив на Карлос Солер в 77-ата минута внесе смут в отбраната на домакините, но Пике запази самообладание и успя да изчисти топката пред вратарското поле. Малко след това Макси Лопес от фаул изненада Тер Стеген, но топката профуча покрай левия стълб.

Край на треперенето сложи Филипе Коутиньо в 85-ата минута. Резервата на Барса бе забравен пред вратарското поле и след като получи топката от Дест, с лекота вкара гола на успокоението.

В последните минути на мача трибуните се раздвижиха заради влизането в игра на Серхио Агуеро. Аржентинецът, който пристигна в Барса от Манчестър Сити, се завърна в Ла Лига след 10 години.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Е нема щп

    2 2 Отговор
    Голям характер. Дузпата беше гейска
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Komapak

    1 1 Отговор
    47000 всъщност е половината капацитет на стадиона.