Last news in Fakti

19 Октомври, 2021 10:50 2 035 5

Биляна Дудова е №1 в света

  • биляна дудова-
  • борба

24-годишната Дудова скочи с цели 4 места и от петото стигна до №1 със 76 точки

Биляна Дудова е №1 в света - 1
Снимка: БГНЕС

Световната шампионка в борбата Биляна Дудова се качи на върха и на световната ранглиста. Националката оглави класацията в категория до 59 килограма, след като триумфира на Мондиала в Осло (Норвегия).

24-годишната Дудова скочи с цели 4 места и от петото стигна до №1 със 76 точки.

След нея е индийката Сарита Сарита, която спечели бронз в Норвегия, а трета е другата бронзова медалистка – Шоовдор Баатаржав, която изпревари вицешампионката Акие Ханай с 1 т. Така японката остана четвърта.

Припомняме, че Дудова е 4-кратна европейска шампионка в общо 3 различни категории – до 55 кг, до 57 кг и до 59 кг. Тя има и два сребърни медала от големи шампионати – сребро от световното първенство по борба, провело се в Будапеща през 2018 г., но при 57-килограмовите, както и сребро в категория до 59 кг от Европейското, състояло се в Рим през 2020.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bravissimo

    10 1 Отговор
    Браво на българката
  • 2 русенец

    4 9 Отговор
    Не, че ме топли, ама поне оправдава десетките и стотици хиляди, похарчени за нея. Лошото е, че за професионалния спорт данъкоплатецът харчи стотици милиони, че и милиарди.
  • 3 Спорт

    2 7 Отговор
    Та дрънка, само за жени!!! КОй изобщо може да тренира този спорт ако се чувства жена?
  • 4 Малий

    3 0 Отговор
    Жените станаа по борбени от мъжете .
  • 5 Emillio

    0 0 Отговор
    Във всеки спорт може да има лаици, шампиони са 1 на милион Всеки шампион заслужава уважение, защото такъв се става с труд, постоянство, труд и още труд. Да са ни мили и щастливи спортистите на никой не му е лесно!