Last news in Fakti

24 Октомври, 2021 21:45 3 073 3

Това 0:5 над Манчестър Юнайтед ли е най-голямата победа в гостуване на Ливърпул?

  • ливърпул-
  • манчестър юнайтед

„Мърсисайдци“ са едни от най-добрите автори на книгата за футболна история

Това 0:5 над Манчестър Юнайтед ли е най-голямата победа в гостуване на Ливърпул? - 1
Снимка: БГНЕС

Ливърпул официално разби Манчестър Юнайтед на неговия „Олт Трафорд“ с 0:5, но това ли е най-големият успех в гостуване за „мърсисайдци“? Оказва се, че не, колкото и рядко да виждаме подобни звучни резултати, за когото и да било.

Справка с книгите за футболна история показва, че клубът има цели 17 подобни успеха в миналото. Най-престният случай е от Деня на влюбените през 2018 г., когато в Шампионската лига Порто е сразен на „Ещадио до Драгао“.

Поглеждаме нагоре в класацията и виждаме, че Ливърпул печели още 4 мача с подобна голова разлика, но с точност това е 1:6 срещу Гримсби Таун, Ковънтри, Кристъл Палас и Саутхамптън.

По шест безответни гола пък са получавали други шест тима и това са Уувърхамптън, Екзитър, Ипсуич, УБА, Нюкасъл и Астън Вила.

1:7 пък приключва срещата с Дарби Каунти през март 1991 г.

Навлизайки вече в сферата на фантастиката установяваме, че клубът от Мърсисайд триумфира с 0:7 срещу Бъртън Суифтс и Крю в края на по-миналия век, както и срещу Бирмингам и Марибор в началото на този.

Но не, не това е рекордът за Ливърпул. Още по-интересното е, че не говорим за чак толкова далечното минало. Денят е 29 ноември 2000 г., а стадионът е тогавашния „Британия Стейдиъм“, който днес носи друго корпоративно име - „Bet365 Стейдиъм“. Над 27 хил. души стават свидетели на удивителното представяне на именития гранд, който пристига за мач от Купата на лигата, за да премери сили с местния Стоук Сити. Кристиян Циге, Владимир Шмицер, Маркус Бабел, Роби Фауър (3), Сами Хюпия и Дани Мърфи оформят крайното 0:8 за тима на покойния вече Жерар Улие. Именно това е най-великата победа в гостуване в цялата история на Ливърпул.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ким

    7 2 Отговор
    така им си пада,зачервиха им задниците,да им държи влага.честито роналдо