Last news in Fakti

27 Октомври, 2021 18:30 1 261 0

Разследват потенциални измами с трансферни суми в Италия - Ювентус, Наполи и Парма са проверявани

  • ювентус-
  • наполи-
  • укриване на данъци-
  • парма

62 сделки биват щателно преглеждани от прокурор

Разследват потенциални измами с трансферни суми в Италия - Ювентус, Наполи и Парма са проверявани - 1
Снимка: БГНЕС

Италианският футбол е на път да се въвлече в пореден сериозен скандал, след като стана ясно, че федерален прокурор се е заел да разследва 62 подозрителни трансфера, свързани с клубове от елитната дивизия, научихме от Il Tempo.

Ювентус е клубът, предизвикващ най-много въпросителни с активността си в последните няколко сезона, но в списъка с проверяваните се оказват още Наполи, Парма, Пескара, Сампдория и Киево.

Цели 42 от сделките са именно на „Ювентус Стейдиъм“. Основните сделки са размяната на футболисти с Манчестър Сити и Барселона, където местата си респективно размениха Жоао Кансело и Данило, както и Миралем Пянич и Артур.

Основният проблем на разследването е, че трудно може да докаже пазарната стойност на всеки един от играчите, за да се разбере дали са раздавани пари „под масата“, както се казва.

Независима оценка показва, че бразилецът Данило е оценяван на €37 млн. през 2019 г., а португалецът Кансело на €65 млн. Това кара разследващите да смятат, че е абсурдно Юве да склони на подобна размяна, като получи единствено €3 млн. заедно с играча на „гражданите“.

Казусът с Виктор Осимен е не по-малко интересен. Нигериецът пристига в Наполи срещу четирима играчи на „партенопеите“. Той е оценяван на €71,25 млн., докато общата стойност на Орестис Карнезис, Клаудио Манци, Чиро Палмиери и Луиджи Луджиори е едва €20,13 млн. Година по-късно Палмиери и Луджиори дори се завръщат в Италия, за да играят в четвъртото ниво на италианския футбол.

В случай, че обвинението постигне успех, това може да означава, че тези тимове са участвали в укриване на данъци, което може да доведе не само до финансови санкции, но и до затвор за замесените фигури.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА