Last news in Fakti

29 Октомври, 2021 17:30 2 034 0

Милан и Интер няма да имат нов стадион преди 2027 г.

  • сан сиро-
  • интер-
  • милан-
  • бепе сала-
  • паоло скарони-
  • алесандро антонело

Двата италиански гранда са провели поредна среща с градската управа в Милано

Милан и Интер няма да имат нов стадион преди 2027 г. - 1
Снимка: Shutterstock

Италианските грандове Милан и Интер възнамеряват да продължат ползотворната си история, като споделят и следващия стадион помежду си, но идеята за сега търпи известно забавяне, научихме от местната преса.

Изпълнителният директор на „нерадзурите“ Алесандро Антонело и президентът на „росонерите“ Паоло Скарони са били на среща с кмета на Милано Бепе Сала, за да задълбочат преговорите за началото на строежа. От градската управа са били категорични, че ще трябва да се съобразят стриктно с екологичните изисквания за изграждането на ново съоръжение на мястото на остарелия вече „Сан Сиро“.

Старият стадион се очертава да приеме зимните Олимпийски игри през 2026 г., а това стеснява прозореца до обявения краен срок за реализиране на проекта, който се пада само година по-късно.

Имаме начертана пътна карта за действие, с която се надяваме да ускорим процеса по одобрение“, каза Антонело пред Calciomercato.

Междувременно през 2025 г. старият стадион ще навърши 100 години от построяването си. От 1947 г, насам пък Милан и Интер споделят домакинствата си именно на това митично съоръжение, което е известно още и под името „Джузепе Меаца“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА