Last news in Fakti

31 Октомври, 2021 14:34 1 059 0

Джокович ще играе и на двойки на "Мастърс"-а в Париж

  • новак джокович-
  • тенис-
  • тенис на корт

Той се завръща към състезателни действия за първи път след поражението си във финала на Откритото първенство на САЩ от руснака Даниил Медведев

Джокович ще играе и на двойки на "Мастърс"-а в Париж - 1
Снимка: БГНЕС

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович ще участва както на сингъл, така и на двойки на турнира от сериите „Мастърс“ в Париж следващата седмица. Той се завръща към състезателни действия за първи път след поражението си във финала на Откритото първенство на САЩ от руснака Даниил Медведев.

Сърбинът, който заедно с Роджър Федерер и Рафа Надал има по 20 титли от Големия шлем, не е играл вече повече месец.

34-годишният Джокович ще бъде поставен под №1 на турнира в Берси, където е петкратен шампион, а също така ще си партнира със своя сънародник Филип Краинович с оглед на някои тренировки преди Купа Дейвис в края на ноември.

„Той ще играе с Краинович, негов партньор за Купа Дейвис. Джокович каза, че ще се ангажира да играе за Купа Дейвис за родината си. Ето защо искаше да играе на двойки тук. Не го виждаме често да играе на двойки, така че сме доволни. Рядко е да видите номер 1 да играе на „Masters 1000“ и на двойки“, заяви директорът на турнира Гай Фогет пред „Ройтерс“.

Джокович нямаше много добър късмет при жребия на сингъл в Париж Мастърс и ще стартира срещу италианеца Фабио Фонини или Мартон Фучович от Унгария.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА