Last news in Fakti

7 Ноември, 2021 14:35 4 594 3

Новак Джокович: Невероятно е, че успях да изпреваря моя идол

  • новак джокович-
  • пийт сампрас

Днес от 16:00 часа световният номер 1 ще се бори за рекордна 37-а “Мастърс” титла в кариерата си

Новак Джокович: Невероятно е, че успях да изпреваря моя идол - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Световният №1 в тениса Новак Джокович сподели, че е горд и изключително щастлив от факта, че за рекорден седми път завършва годината на върха в ранглистата. Сърбинът успя да счупи рекорда на досегашния лидер във вечната класация по този показател Пийт Сампрас, който води подреждането шест пъти в кариерата си между 1993-и 1998-а. Ето какво сподели Ноле веднага след победата си над Хуберт Хуркач с 3:6, 6:0, 7:6 (5) на полуфиналите на “Мастърс” турнира в Париж през вчерашния ден:

“Гордея се и съм изключително щастлив. Това беше една от големите ми цели - да бъда номер едно. Да завърша сезона като такъв и то да го направя за седми път е наистина чудесно. Невероятно е, че успях да изпреваря моя идол от дете и примера ми за подражание Пийт Сампрас. Благодарен съм и се чувствам благословен да бъда в тази роля и то след толкова оспорван двубой. Двамата с Хуркач се принудихме да дадем максимума от себе си и се радвам, че направихме такъв стойностен мач”, заяви Джокович.

Днес от 16:00 часа Джокович ще се бори за рекордна 37-а “Мастърс” титла в кариерата си. Опонент на сръбската първа ракета е световният №2 Даниил Медведев, който достигна до финала, след като вчера разпиля Александър Зверев с 6:2, 6:2


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олд

    0 10 Отговор
    Титлата е за Медведев.

    Коментиран от #3

  • 2 BMW

    14 1 Отговор
    Не харесвам Джокович, но това да не го допуснат до Аустрелиан оупън е мега долно от страна на организаторите, щото не иска да се чипоса
  • 3 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Олд":

    Преди малко Господ Джока победи силно играещия Медведев с 2:1 сета и за Н-ти път ясно каза!Аз Джокович,а вси други са в краката ми!