Last news in Fakti

8 Ноември, 2021 19:30 2 580 1

Избраха „Стоичков“ за №1 в Сегунда Дивизион през октомври

  • ейбар-
  • хуан молина стоичков-
  • христо стоичков

Хуан Диего Молина е известен с прякора си на името на най-великия български футболист

„Стоичков“ бе избран за най-добър измежду всички играчи в испанската Сегунда Дивизион за изминалия месец октомври, благодарение на страхотната му игра с екипа на Ейбар.

28-годишният нападател е роден в испанския град Сан Роке през 1993 г. с името Хуан Диего Молина Мартинез, но днес всички му казват „Стоичков“ на името на българската легенда Христо Стоичков. Баща му е огромен почитател на Барселона, а през 90-те години има честта да се запознае с българина, докато е работел в един бар в Андалусия. Той е искал да кръсти момчето си именно на негово име, но майката надделява в крайна сметка, за да го наименуват Хуан. Съдбата обаче си знае от работата и днес всички познават сина ѝ под прозвището му.

Мартинез е една от звездите на втородивизионния Ейбар, като именно на него се крепят до голяма степен надеждите, че ще се завърне в елита. Клубът се намира на второ място в класиране към момента, а голмайсторът вече има 7 гола и 1 асистенция.

„Стоичков“ вкара три попадения през октомври и асистенцията си даде именно в този период, за да бъде избран за престижната индивидуална награда.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рачков

    2 0 Отговор
    Един е Ицо от Пловдив