Last news in Fakti

9 Ноември, 2021 14:16 1 478 3

Шави: С Меси сме добри приятели, той ми писа

  • лионел меси-
  • барселона-
  • псж-
  • шави ернандес

Двамата играха заедно за каталунския клуб от 2003 до 2015 година

Шави: С Меси сме добри приятели, той ми писа - 1
Снимка: БГНЕС

Новият треньор на Барселона Шави Ернандес призна, че бившата звезда на тима Лионел Меси му е пожелал късмет. Двамата играха заедно за каталунския клуб от 2003 до 2015 година, а в момента аржентинецът носи екипа на френския гранд ПСЖ.

"Ние сме добри приятели с Меси, той ми писа, пожела ми късмет. Аз също му желая всичко най-добро. Той е най-добрият футболист в историята, но вече не е с нас. Имаме играчи, които могат да постигат резултати, така че не бива да мислим за тези, които не са с нас", каза Шави на пресконференцията след официалното си представяне. Той игра за тима от 1998 до 2015 година и с каталунците е спечелил 25 трофея в кариерата си, сред които осем титли на Испания, три купи на страната и четири пъти Шампионската лига.

Шави е световен шампион (2010), двукратен европейски шампион (2008, 2012) и олимпийски вицешампион от Сидни 2000 с Испания, а през май 2019 година сложи край на активната си състезателна кариера и стана треньор.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 помня го

    10 1 Отговор
    как тичаше по крилата като совалката на Дарт Вейдър, нямаше умора това момче, не случайно беше винаги титуляр, и визитната му картичка е толкова богата на футболни призове.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Тюфи

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "помня го":

    Оная Барса на Шави и Иниеста няма да се върне скоро.
  • 3 Острие

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "помня го":

    Шави Ернандес е плеймейкър!
    Той не е тичал по крилата,а правеше играта на отбора!Нещо си се объркал!