Last news in Fakti

17 Ноември, 2021 20:45 1 538 0

Отнеха точки на още един английски клуб

  • рединг

Дълговата криза ще коства много на редица отбори

Отнеха точки на още един английски клуб - 1
Снимка: Shutterstock

Английският футболен клуб Рединг е поредният след Дарби Каунти, който попада под ударите на финансовите правила на Английската футболна лига (EFL). Отборът ще бъде санкциониран с 6 точки, научихме от Sky Sports.

Проверка на финансовите отчети в периода 2017-2021 г. е установила, че клубът е отчел загуби в размер на £57,8 млн., което е с £18,8 млн. повече от максималното ниво, определено от федерацията.

В резултат на наказанието Рединг ще се свлече до 19 място в Чемпиъншип и ще бъде само на 4 точки от зоната на изпадащите.

Ще бъде назначен и финансов надзор, който да помогне за прилагането на план за връщане на бюджета в уговорената рамка, защото в противен случай Рединг може да се сдобие с още една санкция за следващата кампания.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА