Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 10:59 3 067 25

Акценти от преговорите в сектор "Спорт": Ще се строи нов национален стадион. Има и фаворит за спортен министър

  • спорт-
  • преговори-
  • правителство-
  • нов национален стадион-
  • радостин василев-
  • спортен министър

36-годишният юрист Радостин Василев вече бе предложен за поста в предишния парламент

Акценти от преговорите в сектор "Спорт": Ще се строи нов национален стадион. Има и фаворит за спортен министър - 1
Кадър: Продължаваме промяната/Facebook

Радостин Василев от "Има такъв народ" е фаворит за нов спортен министър. Вчера се проведоха разговорите по изготвянето на управленска програма на евентуално бъдещо правителство, засягащи спорта. В тях Василев имаше водеща роля.

36-годишният юрист вече бе предложен за поста в предишния парламент, но тогава не се стигна до съставянето на кабинет, припомня вестник "Тема спорт".

Той е бивш адвокат на ЦСКА и е консултирал голям брой спортисти, федерации и клубове. Василев има сериозни контакти на международно ниво.

На разговорите партиите, опитващи да съставят кабинет, се обединиха около мнението, че е нужно да бъде отпуснат значително по-голям бюджет за спорта. В момента той е под 100 милиона лева, а увеличението може да дойде чрез пари от акциз за цигари и алкохол.

Планира се и изграждането на нов национален стадион, като същевременно "Васил Левски" да бъде запазен и реновиран.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пич

    23 9 Отговор
    Ето ви промяна... Ще стройм ненужно нещо , за да крадем... Те футболистите ни за селски стадион не са достойни , тези национален ще правят... А и другите ни " спортисти " видяхме колко струват...
  • 2 Русенец

    21 9 Отговор
    Леглата в болниците не достигат, но ще строите стадион. Защо? За да забраните на публиката да ходи на мачовете, понеже болниците нямали легла. Много умно
  • 3 Дааа

    16 5 Отговор
    Дано най после наистина се построи модерен стадион и в България. Всички държави около нас направиха наистина чудесни съвременни стадиони ! Само ние сме за смях с нашите допотопни стадиони. За 12 години управление на скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС, бяха много много обещания, много на думи и едно голямо нищо всъщност! Но иначе милиардите ги окрадоха !

    Коментиран от #7

  • 4 Пешо

    9 7 Отговор
    Ама разбира се... стройте нов национален стадион и пръснете няколко стотин милиона за тестове и ненужни ваксини, а плащайте на мед. сестри смешни пари и изтощете и малкото останали лекари... Да не говорим за материалната база. Смешници пълни! Продължаваме подмяната!
  • 5 Алекс

    7 4 Отговор
    Вместо да строите стадиони, вземете постройте един тенис комплекс и го вклчете в мастърсите, белкем почнат да се завъртат в България и платежоспособни туристи.
  • 6 Бистришките тикви

    2 9 Отговор
    Ще построят нов стадион на ЦСКАто с държавни пари 100%, а можеше да има национален стадион в Банкя или в Бистрица.
  • 7 БАЙ Х@Й‼

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Дааа":

    Той и националният ни отбор е за смях и за срам ‼️ зависи в кой сектор си ‼️
  • 8 Русенец

    7 3 Отговор
    И извикайте дръндарския сокол за консултант, срещу милион и половина, както направихте при проектите с язовирите. А той пак да наеме специалисти от фирмите, които са наели него, за да му свършат работата срещу 3% от неговият комисион. После ще поникне нов сарай, някъде по черноморието.
  • 9 ТаУмВзе

    16 1 Отговор
    Изгучлеции! Къв нов национален стадион бе Крадци поредно Лъжливи! Детска Болница НЯМА НАЛИ!
  • 10 За протокола

    11 2 Отговор
    Вместо нов национален стадион, постройте спортни площадки и зали, вложете пари в развитието на детските и юношеските спортни школи, направете басейни.
    Иначе, и 5 нови национални стадиона да направите, футболистите ни няма да заиграят по-добре.
  • 11 ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА

    8 9 Отговор
    ТИЯ новите кандидат управляващи са много , много по зле от старите .....???? Събрани все отбор юнаци от четири партии , уж най кадърните и можещите , а то какво излиза , ХВАНИ единия УДАРИ другия ???? Леле мале тия УМНИЦИ , до къде ще ни докарат , НАРОДА няма пари за хляб и лекарства , не може да си плати тока , мре като мухи , болниците в окаяно състояние !!!!! Но щом е за крадене......нека се строи стадион !!

    Коментиран от #16

  • 12 Бай Стою касапина

    6 2 Отговор
    Ще строят ама друг път. На тези консултации в молчето всичко е "ще" и "трябва". Тоя тупан сме го били и преди. Наивниците обаче са във възторг. Нека се порадват няколко месеца, а после нови избори и нов месия.
  • 13 и коя

    7 2 Отговор
    партия е предложила тази гениална идея за нов стадион ?? пишете името и бе журналя ! да се приеме закон за електронни референдуми за всякакви харчове над 10 млн . така нека суверена САМ да решава за какво и как да се харчат НЕГОВИТЕ пари а не разни търтеи да измислят схеми как да ги крадат

    Коментиран от #15, #17

  • 14 КИРЧО ХАРВАРЪТ !

    5 7 Отговор
    ВИЕ ДА МЪЛЧИТЕ , КАКВО СТЕ СЕ РАЗРЕВАЛИ , ЩЕ СТРОЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ , ЩЕ ПРАВЯ КАКВОТО СИ ИСКАМ , НАЛИ ЗАТУЙ МА ИЗБРАХТЕ ! ДА ВА РЪКОВОДЯ И СТРИЖА ....УМНООО .... СЯ ЗА ЕДИН СТАДИОН , НА ВЪПРОС ЩЕ ГО ПРАВИТЕ ???? ТО ЩЕ ВИДИТЕ КАКВИ СТРОЕЖИ ЩЕ ПОСТРОИМ СЪС СЛАВЧО , СВЯТ ЩЕ ВИ СЕ ЗАВИЕ.....ДА МОЖЕМ ДА ИСТРЕЛЯМЕ И КОСМОНАФТИТЕ НА КОСМОСА ....ЩЕ ТРЯБВА РАКЕТА И ПЛОЩАДКА !!!!
  • 15 За протокола

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "и коя":

    Някоя партия, която знае вече и кой ще го строи. Тези неща са като конкурсите - правят се за определени кандидати.
  • 16 ами като

    4 1 Отговор

    До коментар #11 от "ХИ ХИ ХИ ДА МУ МИСЛИ ФАТМАКА":

    народа САМ избра да го управляват 4 партии какво са виновни ПП ?? ако имаха 51% и вземаха такива решения е ясно да бъдат не само критикувани но и свалени преди да почнат да управляват но сега избирателя сам си е виновен !! защо въобще гласуваха за бсп/масларова и воденичаров , за слави...парите за спорта били малко !!! а ДБ искат чужди войници на наша територия...и понеже турция е в нато дай да пуснем аскера да ни пази !! каквито са избирателите такива са и избранниците им
  • 17 БСП на Бунището

    8 1 Отговор

    До коментар #13 от "и коя":

    На адвоката предложен за Спортен министър със Сто милиона бюджет за Спорта му е в предизборната платформа този стадион от ИТН,като парите ще ги вземат като увеличат акциза на цигарите и кутия цигари ще стане например Десет лева....Така пушачите ще изградят стадион на футболистите ,за да имаме Два Национални стадиона на които никой не ходи и стоят празни когато играе Националната гарнитура....Бе, ще усвоим едни пари!!!
  • 18 Изринат

    1 5 Отговор
    То хубаво нов стадион обаче кой измисли тази простотия сегашният да бъде запазен? В момента в който новият стадион е готов стадион Васил Левски трябва да бъде изринат до основи.

    Коментиран от #21, #23

  • 19 иво

    3 1 Отговор
    Цскари помните ли с добро Радостин? СРАМ
  • 20 ПЕНКО

    1 0 Отговор
    КАКЪВ СПОРТЕН МИНИСТЪР - МАЛОУМНИ ПРОМЕНЛИВИ ????? В ОЛИМПИЯДАТА В СЕУЛ БЯХМЕ НА ВЪРХА И САЩ -УАДА -НИ ПРАТИ С 4 МЕСТА НАЗАД !!! А СПОРЪТ НИ БЕ ВЕЛИК - И ШАМПИОНИТЕ НИ ВЕЛИКИ -И ИМАХМЕ БСФС И ЗАПЛАТИ ЗА ТРЕНЬОРИТЕ И ЗАЛИ ЗА ЗАВИЖДАНЕ И УСШ !!!!!!!! НО СЪРАТНИЦИТЕ НА "АНТОН-ПЛЮНКАТА " ДНЕС "АНТОНИЙ ХРАЧКАТА " - СЪСИПАХА ВСИЧКО ИЗГРАДЕНО -КОГАТО 90% ОТ ДЕЦАТА СПОРТУВАХА-В ЧУДЕСНИ ЗАЛИ !!!!!!!!
  • 21 За протокола

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Изринат":

    И това е предвидено, но ще ти го кажат едва когато терена е подарен за нов МОЛ или небостъргач!
  • 22 СПОРТИСТ

    0 0 Отговор
    А НОВИ ЗАЛИ ЩЕ СЕ СТРОЯТ ЛИ?
  • 23 Спортист

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Изринат":

    На мястото на сегашния стадион могат да се направят уникални зали за всички спортове.
  • 24 Николов

    1 0 Отговор
    Докато политиците търсят подходящо място за нов Национален стадион, през това време можеше да се изгради нов град.
  • 25 Назъров

    1 0 Отговор
    Правителството не знае че като нямаме качествен Национален стадион, нямаме качествена държава.