Last news in Fakti

29 Ноември, 2021 19:08 2 587 32

Лудогорец победи ЦСКА в края на дербито на efbet Лига (ВИДЕО)

  • цска-
  • лудогорец-
  • футбол-
  • efbet лига

Головете за шампионите реализираха Пиерос Сотириу и Мавис Чибота

Лудогорец победи ЦСКА в края на дербито на efbet Лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в дербито на 16-ия кръг на efbet Лига. Головете за шампионите реализираха Пиерос Сотириу и Мавис Чибота.

Срещата стартира в спокойно темпо, като и двата тима не искаха да рискуват в началните минути.

Първата по-интересна ситуация дойде в четвъртата минута, когато Яник Вилдсхут проби отляво и центрира в наказателното поле, но там Шакил Пинас изчисти в корнер. От ъгловия удар обаче не произлезе нищо опасно, след като Видсхут опита удар от дистанция, който обаче бе много слаб и неточен.

В деветата минута Амос Юга отправи много силен изстрел от дистанция, но над вратата на Серджио Падт.

Първата реална голова възможност се откри пред домакините две минути по-късно. Тогава капитанът на шампионите Кирил Десподов центрира от свободен удар в наказателното поле, където Пиерос Сотириу изпревари Томас Лам и игра с глава, но топката премина покрай дясната греда на Густаво Бусато.

В 15-ата минута неточен удар на Шоу от дистанция премина на безопасно разстояние от лявата греда на Бусато.

В 29-ата минута "червените" бяха много близо до откриване на резултата. Столичани получиха право да изпълнят опасен пряк свободен удар пред наказателното поле на разградчани. Греъм Кери стреля отлично над стената с левия крак, но вратарят Серджио Падт показа невероятен рефлекс и изби топката, която се бе насочила в левия му ъгъл и точно под гредата.

Лудогорец вдигна оборотите имаше две чудесни ситуации за попадение малко след това. Първо, в 38-ата минута, Елвис Ману получи извеждащ пас и за секунда се оказа сам срещу Бусато, но се засеути и Турицов блокира удара му. Секунди по-късно след нова добра атака на разградчани отдясно завърши с извеждащо подаване към Янков. Бусато излезе да парира полузащитника на домакините, топката стигна до Десподов, който стреля, но в играч на ЦСКА и топката излезе в корнер.

Секунди след началото на второто полувреме Ману изведе Янков сам срещу Бусато, но халфът се засуети и бразилският страж го блокира.

В 50-ата минута Греъм Кери стреля от дистанция, но встрани от вратата на домакините.

Най-чистата ситуация, дотук в срещата, дойде в 57-ата минута. Тогава Юрген Матей центрира в наказателното поле, където на далечната греда Томас Лам засече с левия крак, но Серджио Падт блокира с лявата ръка, след което топката се отби от страничната греда и тупна на голлинията. Впоследствие Сисиньо изчисти.

В 66-ата минута Лудогорец също имаше чудесен шанс да открие резултата. Появилият се преди секунди Каули Оливейра изведе отлично Десподов отдясно, който напредна на скорост в наказателното поле и опита да намери Сотириу. Нападателят обаче не успя да засече топката.

В 74-ата минута Шоу стреля от над 20 метра, но в ръцете на Бусато. Лудогорец поведе в резултата в 78-ата минута, когато получиха право да изпълнят дузпа. Наказателният удар бе отсъден заради нарушение на вратаря Бусато срещу Чибота. Всичко тръгна от грешка на гостите при изпълнение на корнер, което позволи на шампионите да организира топасна контраатака, при която Чибота премина през Мазику и Турицов, влезе в наказателното поле, залъга Бусато и бе повален от стража. Сотириу пък бе точен от бялата точка, макар че Бусато уцели ъгъла - 1:0. Крайното 2:0 оформи Мавис Чибота в продълженията на срещата.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LUBO PENEV

    22 13 Отговор
    Много пъти казвах едно и също на джентълмена от село Плоски, но той не ме слуша и не разбира от дума! Ако не беше мъркал и мяукал сега можеше ЦСКА-София да е шампион, но Стойчо е Неустойчо и втора титла с Литекс няма да спечели.

    Коментиран от #29

  • 2 Коледар

    19 19 Отговор
    Честита титла, оранжеви братя от Ловеч!
  • 3 Domus4ievi

    20 20 Отговор
    В Лудогорец сме инвестирали стотици милиони и отбора е най-добрия н България от 11 години. В ЦСКА-София се опитват с трици маймуни да ловят. Купуват, продават, но селския манталитет на собственика и на феновете им ги обрича на гибел. ДДС, акцизи и схеми са до време.

    Коментиран от #7, #15

  • 4 Хр. Стойчков

    11 15 Отговор
    Пожелавам успех на Разград, а моите 20% няма да ги прехвърля на ДПС!

    Коментиран от #12

  • 5 Левски 1914

    17 15 Отговор
    Лудогорец победи МЕНТЕТО и виновен е ФАЛШИВИЯ автобус Ковачев .
  • 6 100йчо

    8 11 Отговор
    Брадли Мазику изневери .
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ТройчоПлоский

    12 12 Отговор
    До 2-3 г. сме шампиони. Тази година излизаме от групите на ЕКТ и няма кой да ни спре!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Той

    13 16 Отговор
    ОСТАВКА, СТОЙЧО, ОСТАВКА!!!
  • 11 ЦСКА 1948

    11 13 Отговор
    Вдъщност ЦСКА победи Лудогорец преди една седмица забравихте ли?
  • 12 Инджов

    8 11 Отговор

    До коментар #4 от "Хр. Стойчков":

    Христо забрави ли че имаш 33 процента? А ДПС тоест аз Юлиян Инджов също имаме 33 процента.
  • 13 Юноши

    13 10 Отговор

    До коментар #7 от "Stoich":

    Това за ЦСКА София ли се отнася😊. Та вие играете с двама Българи единият Йомов юноша на Левски и другият Турицов юноша на Литекс хайде ще го пушем ваш. Та с един юноша накъде?

    Коментиран от #14

  • 14 Цесекар

    14 6 Отговор

    До коментар #13 от "Юноши":

    Левски като играе със собствени юноши къде се намира. Лудогорец и те нямат собствени юноши, но не им пречи да бият наред

    Коментиран от #17

  • 15 666

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "Domus4ievi":

    Cмeшници! Кoлкoтo и дa инвecтирaтe, тoвa нe e бългaрcки oтбoр. Зaтoвa футбoл в Бългaрия нямa дa имa и нe oчaквaйтe уcпeхи нa Нaциoнaлнo нивo. C гoтoви пaри e лecнo. И "Мaнaрчe" - Cмoлянoвци щe вкaрaтe в ШЛ, aмa дa cъбeрeш oтбoр c мнoгo пaри e лecнo. Дa гo изгрaдиш oт юнoши e другo нeщo. И cтo титли дa ви хaрижaт, пaк cи ocтaвaтe ceлтaци.

    Коментиран от #31

  • 16 БГфутбол бунище

    19 3 Отговор
    От 30 футболисти (22 титуляри+8 резерви) 6 българи! Кво да гледаш? Аз ако искам да гледам нгра и май.мууни ще си пусна Анимал планет!

    Коментиран от #18, #22

  • 17 Аз съм ОК

    5 11 Отговор

    До коментар #14 от "Цесекар":

    Аз съм ОК с това просто коментирам номер 7 който обаче е изтрит и не се вижда. Всеки отбор си избира бизнес стратегията и си носи кръста. Само спрете да се оплаквате че Михайлов или някой друг ви е виновен.
  • 18 Юношо

    14 1 Отговор

    До коментар #16 от "БГфутбол бунище":

    То хубаво 6 Българи а провери ли дори от Българите колко са юноши на отборите? Това е положението.
  • 19 Иван Грозни

    12 1 Отговор
    Ех, ако не беше тази контузия за която ви казах щяхме да ги побъркаме. Това е то късмета. Сега какво ще измисли Стойнето?
  • 20 Невероятно

    19 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Цитат 1: Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в дербито на 16-ия кръг на efbet Лига.
    Цитат 2 (следващо изречение): Головете за шампионите реализираха Пиерос Сотириу и Мавис Чибота.
    Невероятно! Един гол с двама голмайстори!
    Абе, Авторе...гледаш ли кво пишеш?!

    Коментиран от #23

  • 21 Бурмата

    6 11 Отговор
    Защо не покажете статистиката на Стойчо, откакто е треньор на припоците. Най слабия треньор в историята на Ганчевата Цецка. Обаче как се прави, че работи, а май работи тартор на рехавата агитка, вместо треньор. Днес всички футболисти били виновни, ама той не.
  • 22 така, така

    6 10 Отговор

    До коментар #16 от "БГфутбол бунище":

    Ти не коментарай с тоя расизъм, че ако Йомов беше подал на излизащият сам срещу вратаря Варела, вместо да се прави на Меси, мача щеше да има друг развой.
  • 23 Ми един е гола

    10 3 Отговор

    До коментар #20 от "Невероятно":

    А дузпата е подарък. То първият доведе до втория, ала нейсе, голмайсторите са двама
  • 24 100И40

    5 5 Отговор
    Ако не бяха са ваксинирали щяхме да утрепем тия Лудогорци
  • 25 Мухарем

    8 9 Отговор
    ДПС Разград- ДПС Микре 2 : 0 . Трябва ли да се трогваме за тази сапунка? И това ще се изтърка и няма да си струва парите!
  • 26 Гришата

    4 9 Отговор
    Червените видяха от Нинова ,и се провалиха
  • 27 Мим

    4 4 Отговор
    Бях казал,че Стойчков ги е проклел дълбоко в себеси и кога уж ги надъхва е да ги провали...,ама все пак до 3 години Стройчо каза има време,нека се надяват Затова пари не се искат,а пък знаем ,че има и директива,която ще им увеличи на още 10 години надяванията....
  • 28 преса

    8 5 Отговор
    браво на говедата че се завират тук на майка си в дупето и се интересуват от ЦСКА по добре да се интересуват от Кауня който ги води към дъното
  • 29 Илян Илиев

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "LUBO PENEV":

    Ако има симулация на Кери, то на Чибота беше същото. Но за едните се свири симулация, а за силните на деня дузпа. Отговорника за ВАР България е Петър Петров, изключително приближен до собственика на Лудогорец.

    Коментиран от #32

  • 30 Отряд1

    0 1 Отговор
    Цитирам: Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в дербито на 16-ия кръг на efbet Лига. Головете за шампионите реализираха Пиерос Сотириу и Мавис Чибота.

    За какво да чета, след като всичко може да е грешно...
  • 31 9*19мм

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "666":

    Смешници сте вие! Отбор,методика и организация като разградчани,не сте имали в Литекс и никога няма да имате!
  • 32 Смяявх

    5 2 Отговор

    До коментар #29 от "Илян Илиев":

    Ти сериозно ли? Верно сте болни хора, пак съдията ви виновен. Прекалявате вече. Чиста симулация на Кери и чиста дузпа на Чибота!!!