Last news in Fakti

2 Декември, 2021 17:15 1 336 5

Лудогорец срази Арда в мач със страхотни попадения

  • лудогорец-
  • арда

„Орлите“ можеха да спечелят дори с по-изразителен резултат

Лудогорец срази Арда в мач със страхотни попадения - 1
Снимка: Fakti.bg

Лудогорец постигна гръмка победа с 4:1 над Арда Кърджали, като срещата бе белязана от някои страхотни попадения за удоволствие на малкото зрители под мразовитото небе на „Лудогорец Арена“.

Джордан Икоко откри рано резултата със заблуждаващ изстрел от крилото. Иван Караджов очакваше крилото да центрира от неудобния ъгъл, но крачката напред го подведе и откри мрежата му.

След това гол на Пиеро Сотириу едва не бе отменен за засада на Икоко, но преглед с ВАР установи, че ситуацията е редовна и голът остана.

Спас Делев пък обра овациите с изпълнението си от дъгата с неудобния ляв крак. Той накара топката да направи интересна парабола, за да преодолее Серджо Пад.

Радостта на нападателя обаче изтрая само няколко минути, защото Сотириу вкара втората си попадение в мача малко преди края на полувремето.

След паузата Славко Матич направи две промени още на почивката, но Кирил Десподов шокира тима му с гол директно от пряк-свободен удар, макар че топката бе поставена почти на аут-линията току извън наказателното поле.

Преди това бе отменена дузпа за игра с ръка на Давид Кики, тъй като бранителят направи всичко възможно, за да избегне контакта и доближи плътно ръката до тялото си при центрирането на Икоко.

По-късно Мавис Чибота също се разписа отново след асистенция на Икоко, но попадението бе отменено поради засада в изграждането на атаката.

В крайна сметка Лудогорец спечели срещата с 4:1 и вече има 10 точки аванс пред ЦСКА на върха, макар и с два мача повече от „армейците“.

Арда пък влезе в серия от 3 мача без успех, но за сега остава с реален шанс за класиране в топ 6, въпреки отрицателната си голова разлика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Цеката1948

    3 2 Отговор
    Честита титла, припознавачи! ЧЕСТ?!
  • 2 Синфен

    5 1 Отговор
    Столичното селско дерби между Ц село и Подувяне беше много по интересно - на световна класа !

    Коментиран от #4

  • 3 Смаза ги

    1 2 Отговор
    Лудогорец за 55 минути размаза Арда и това беше най-малкото. Обаче първите 5 минути бяха трагични, спеше им се явно зимен сън. След 60та минута вече не им се играеше, то мяма смисъл. В сравнение с петолъчките на армията нищо общо.
  • 4 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "Синфен":

    Ама столично, а не от Ловеч – Етрополе.
  • 5 капанец

    1 0 Отговор
    да дават титлата на нащи и да мирясат сички