Last news in Fakti

6 Декември, 2021 12:30 1 854 11

Макс Верстапен: Имаше повече наказания, отколкото състезание!

  • макс верстапен-
  • формула 1-
  • red bull-
  • гран при на саудитска арабия

Битката между двамата бе белязана от няколко спорни момента на пистата в Джеда, но и в двата случая наказание отнесе именно звездата на Red Bull

Макс Верстапен: Имаше повече наказания, отколкото състезание! - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът в световния шампионат във Формула 1 Макс Верстапен бе избран за Пилот на деня във вчерашната Гран При на Саудитска Арабия, в която за трети пореден път бе победен от Люис Хамилтън.

Битката между двамата бе белязана от няколко спорни момента на пистата в Джеда, но и в двата случая наказание отнесе именно звездата на Red Bull. Веднага след състезанието той коментира събитията и наказанията, които той получи.

„Феновете явно имат някакво съзнание за това какво трябва да бъде състезанието. Имаше повече наказания, отколкото състезание. Но ние просто не бяхме достатъчно бързи“, каза Верстапен в интервюто си за Пилот на деня в обиколката за прибиране в бокса.

„Случиха се доста неща, с които не съм напълно съгласен, но нещата са такива каквито са. Опитах се да дам всичко, на което съм способен на пистата. Не бях сигурен, че гумите ще издържат до края. Беше много рисково“, каза пилотът на Red Bull малко преди церемонията по награждаване.

Той също така коментира и инцидента между него и Хамилтън в края на 37-а обиколка, за което няколко часа след финала получи десетсекундно наказание.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Gazoo

    21 22 Отговор
    С престъпното си поведение Верстапен доказа, че е готов да убие, за да постигне целите си! Да натиснеш спирачки с 2.4 G на правата, когато съперникът ти е във въздушната ти струя, е престъпно поведение! Колкото и да лъже, фактите са налице. Добре, че Хамилтън е разумен и предотврати през годината много инциденти с лудия Макс.

    Коментиран от #2, #8

  • 2 hatdh

    15 18 Отговор

    До коментар #1 от "Gazoo":

    Гледал си друго нещо. Хамилтън е тъпак. Верстапен беше намалил, Хамилтън също, но когато реши да го изпревари даде много газ и го чукна.

    Коментиран от #4, #10

  • 3 фен

    19 13 Отговор
    Тоя търсеше как да удари Хамилтън през цялото време.ФИА го търпят, вместо да му вземат лиценза за известно време.Едно време Шумахер на 2 пъти се блъсна в претендентите за титлата и така стана световен шампион.Тоя явно следва неговия пример. Може да е талантлив, но не е спортсмен въобще.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сандокан

    9 11 Отговор

    До коментар #1 от "Gazoo":

    А Хамака като прати на Силвърстоун Верстапен в стената с 150G нщ няма а ? Я си върнете назад лентата че сте смешни

    Коментиран от #9

  • 9 Чичу Ади

    8 1 Отговор

    До коментар #8 от "Сандокан":

    Каква лента бе Пендарев? Хамилтън на Силвърстоун тръгна да го изпреварва от вътре и онзи изобщо не намали за да вземе завоя, а целенасочено с пълна газ се вряза. Колко такива случая има през сезона в обратна посока и Хамилтън винаги отстъпваше, при което Краштапен с наглото си каране успяваше да измъкне победата? Просто на Люис му стана ясно, че не може вечно да отстъпва на пъпчивия, когато Мерцедеса изоставаше на всички писти. В Бразилия копиуето Хорнър реве да не го наказват за опита за торпилиране, а наглия наркоман с цялата си наглост се оправдава, че тогава не бил наказан, защо сега бил? Трябваше още в Бразилия да му развеят черните флагове. Миналото състезание същите приоми и опит за торпилиране. Сега на два пъти в едно състезание се опитва да го блъсне и изкара от състезанието, за да не загуби преднината си в класирането, както успя да направи в Монца. Този е гледал много внимателно боклука от Керпен, как блъскаше Хил и Вилньов. Докато путараците от ФИА лижат на Ред Бул, Ф1 ще изгуби аудиторията си. Лично аз ще преустановя гледането на Ф1 след 30 години пред екрана, веднага щом Хамилтън се откаже. Тази помия вече ми идва в повече...

    Коментиран от #11

  • 10 Баварец

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "hatdh":

    Ехааа, явно гледаме различни състезания, уважаеми! То бива "коне с капаци" , но на бялото да кажеш черно е наглост! Това иначе талантливо момче Макс, ще се провали в сянката на Йос, Хорнер и Марко
  • 11 #44

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чичу Ади":

    Много точно казано колега!