Last news in Fakti

11 Декември, 2021 00:00 1 971 7

Сампдория обрече Дженоа на изпадане след „Дербито на морския фар“

  • дженоа-
  • сампдория-
  • дербито на морския фар

Тимът на Андрий Шевченко е пред угрозата да изпадне от Серия А

Сампдория обрече Дженоа на изпадане след „Дербито на морския фар“ - 1
Снимка: БГНЕС

Дженоа се превърна в един от първите големи фаворити за изпадане този сезон, след като загуби поредния си мач в „Дербито на морския фар“.

Маноло Габиадини вкара два, а Федерико Капуто един, за да узакони трите точки в полза на Сампдория, докато Матия Дестро отбеляза почетното попадение за „грифоните“.

По традиция това е едно от най-горещите дербита в италианския футбол, но днес залогът бе двоен, защото двата тима са далеч от обичайните си позиции в класирането. Мачът хвана отборите в момент, в който са с най-злабите защити в Серия А, което вещаеше попадения, но от друга страна немощната атака на домакините предполагаше не чак толкова атрактивен двубой.

Тимът на Андрий Шевченко продължава да гони първата си победа от септември насам, като дори пред своя публика все още няма нито един успех.

Роберто Д'Аверса пък може вече да гледа малко по-уверено напред, защото играчите му сториха нужното, за да сложа край на серията от 3 поредни поражения.

С наближаването на полусезона изглежда така, сякаш Дженоа е обречен на изпадане, докато Сампдория не би следвало да има особени проблеми с оцеляването, че дори може да търси класиране в средата на таблицата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Малее

    5 0 Отговор
    О и па голи ли са излезли да рипат
  • 2 Физическо

    4 0 Отговор
    Поне не ходят голи по пътя към Серия В…
  • 3 яяя

    4 0 Отговор
    Абе не си ли четете статиите преди да ги публикувате? Грешки още в заглавието и подзаглавието.
  • 4 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    2 0 Отговор
    "угрозата" - това е руска дума, рубладжиите научете български, на български се казва ЗАПЛАХА или ОПАСНАСТ.
  • 5 Фют

    1 0 Отговор
    Вярно Л и Р са близо на keybord-а ама сега Дженоа голи ще ходят .
  • 6 Буха ха

    1 0 Отговор
    Облече или съблече?
  • 7 Лост

    1 0 Отговор
    В Генуа е забранено за нудисти и са ги облекли.