Last news in Fakti

23 Декември, 2021 12:30 14 979 26

Хамилтън е взел финално решение дали ще продължи да се състезава и е уведомил Mercedes

  • люис хамилтън-
  • mercedes-
  • тото волф-
  • формула 1

След надигналите се съмнения в бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 веднага стартираха и предположенията кой може да е пилотът, който да го замени

 Хамилтън е взел финално решение дали ще продължи да се състезава и е уведомил Mercedes - 1
Снимка: БГНЕС

Люис Хамилтън е взел своето финално решение и е уведомил директора и акционер в отбора на Mercedes Тото Волф. Седемкратният световен шампион преживя разтърсваща битка за световната титла преди две седмици, когато няколко завоя преди финала на шампионата загуби титлата в директен дуел с пилота на Red Bull Макс Верстапен.

Самият Волф наля масло в огъня, като дни след финала призна, че не е сигурен дали Люис някога ще успее да преодолее разочарованието. Австриецът дори не бе сигурен дали голямата звезда на спорта ще продължи да се състезава. Според информация от източник на motorsport.com, близък до Хамилтън, британецът е уверил шефовете си в Mercedes, че ще се състезава за тима и през 2022 година.

След надигналите се съмнения в бъдещето на седемкратния световен шампион във Формула 1 веднага стартираха и предположенията кой може да е пилотът, който да го замени. При положение, че е по-вероятно Хамилтън да остане, предстои да видим изключително интересен сезон вътре в отбора на Mercedes, където на мястото на Валтери Ботас пристига бъдещата голяма звезда на британския моторспорт – Джордж Ръсел.

Със сигурност динамиката вътре в отбора ще се промени. Очакванията са много бързият и амбициозен Ръсел да опонира много по-твърдо на Люис. Това може да се окаже проблем за тима в борбата на пистата с Red Bull, но е възможно и да изкара най-доброто от британеца. Той не е имал силен съотборник от годините на борба с Нико Розберг, когато германецът успя в последния си сезон като пилот във Формула 1 да победи Хамилтън.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 31 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    61 7 Отговор
    Не се е и замислял да се откаже. Поредният цирк на Тото, съра и мерц, за да накарат рейс контрола да им се чувства длъжен за нещо през следващия сезон.
    Иначе да - рейс контролът беше напълно неадекватен цял сезон и всички, които са участвали, трябва да бъдат изгонени далеч, начело с Маси.
  • 2 КОТарАК

    25 30 Отговор
    нищо не става от тоя мА@@@@як , позор за Ф1
  • 3 Sieg

    63 36 Отговор
    Зад Хамилтън са BLM, LGBT и още куп заможни нелепости. Както каза и Алонсо " He is in the world of fashion, wear strange clothes."😄 Истинските фенове на Ф1 видяха, че не е карач, а просто Мерцедес са силни. Така и 20 титли ще се вземат от който и да е друг. Интересното е, че тази година се издъни, Верстапен го победи с по слаба кола.

    Коментиран от #6

  • 4 Чипът

    41 18 Отговор
    Чудно ми е как може цял живот да те лансират само защото си като ТЕЦа?
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ицо

    49 25 Отговор

    До коментар #3 от "Sieg":

    Не знам дали съм от истинските, но със сигурност съм от старите фенове на Ф1. Помня времето, когато Хамилтън се появи в света на Ф1 и тогава коментарите на специалистите бяха, че това е най-подготвения човек, който някога е влизал в този спорт. През последните години, не съм следил състезанията и не знам кой в каква форма е, и какви са му възможностите. Но гледах последния старт, очаквах го с голям интерес, надявах се да видя битка за световната титла, надявах се по-добрия (без значение кой) да победи, но останах разочарован. Битка нямаше, имаше един Хамилтън, който смаза опонента си с каране, натрупа комфортна преднина и накрая благодарение на късмета титлата отиде в по-слабо представилия се опонент. От видяното на пистата аз си направих изводите кой е по-добрия карач. Ще кажете "колата му е по-добра". Не видях Ботас със същата кола да направи 10 сек. преднина на Верстапен. И да е по-добра колата от Ред була, защо е по-добра? Да не е паднала от небето?

    Коментиран от #7, #17

  • 7 Васил

    33 20 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    Ице, така става като гледаш само едно състезание :). Със същия успех можеше например да гледаш само това в Мексико, но тогава щеше да имаш коренно различни впечатления. Затова на последното състезание във Ф1 не се гледа като на финал, ами като на поредното от цял сезон. То по твоята логика да се чуди човек как така след цял сезон в последното състезание са с равни точки, след като сър-а сцепваше там :).

    Коментиран от #8, #11

  • 8 Ицо

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    Така е Васко, напълно си прав. Аз както по-нагоре написах през последните години, може би повече от десет, не следя Ф1. Скучна ми е вече, а в голяма част състезанията не се решават на пистата. За мен много по голяма тръпка са състезанията от Мото ГП. Не че там не се случва надпревара да бъде решена от странични фактори, но е много по-рядко и много по истинско. В повечето случаи на пистата излизат едни пилоти с едни мотори, карат кой колкото може, и който е подготвен и се е представил най-добре побеждава.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Миролюб Бенатов

    30 7 Отговор
    Небелия може и да се откаже , особено ако Ръсел получи същата кола , и го нарита здраво ! Тогава ще се види колко "велик" пилот е защитника на ЛГБТ обществото.
  • 11 Ботас

    21 1 Отговор

    До коментар #7 от "Васил":

    В мексико, Ботас оплеска нещата. Има писти, на които РБ са по-бързи, и писти, които са на Мерц. Грешно е да се заключи че Макс е бил с по-слаба кола. Той кара вече 7 сезона, но тази година беше с конкурентен болид. От друга страна Мерцедес се издъниха чисто стратегически в някои състезания.

    Коментиран от #18

  • 12 12345

    16 11 Отговор
    Проблема е че Мерцедес са джентълмени. Можеха да кажат на Ботас да спре на пистата и нямаше да има рестарт

    Коментиран от #19, #20, #23

  • 13 Силикона

    16 6 Отговор
    Палячо да бега да си играе на сърове
  • 14 Силикона

    9 7 Отговор
    Перес е пилота ще ги смачка тоя сезон
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Toto Rino

    6 5 Отговор
    Хами реши дали да се подстриже ...
    Чао 🤡
  • 17 Sieg

    22 5 Отговор

    До коментар #6 от "Ицо":

    Много тъпо изказване! Първо Ботас е смачкван от самото начало не от Хамилтън, а от отбора. От турбо ерата насам Ботас в Мерцедес завършва на 2ро място в шампионата с изключение на 2021. По висока скорост на правите от двигателя. Последното състезание Хамилтън беше с много по нов мотор или и това ти се губи в късата памет. Да, последното състезание бе късмет за Верстапен, но като цяло Верстапен бе по добър и спечели. Говоря за целият сезон 2021.

    Коментиран от #24

  • 18 мах

    5 1 Отговор

    До коментар #11 от "Ботас":

    и стратегически изкараха Мах в няколко старта за които не получиха никакви наказанкя
  • 19 мах

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Той пък що трябваше да ги слуша? Видя се, че достатъчно помогна на Мах като не натискаше да държи дистанцията под прозореца за влизане в бокса. Ако беше го направил щяха да го оставят на пистата и ако Верстапен беше останал щеше да е със стари гуми, ако беше лезал с нови щеше да е 3ти при рестафта и Ботас щеше да пази гърба на съра при рестарта. Така че помощта на Ботас за титлата на Верстапен е значителна, отчете се подчинението през годините.
  • 20 #44

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Колегата и редбул са джентълмен перес въобще не "пречи" на хамилтън да го изпревари
  • 21 Дърт анонимър

    0 0 Отговор
    Знаещи пичове,
    Припомните си историята на F1! Проследете историята на ИНДИКАР! КОЯ Е ПО-ИНТЕСНА В МОМЕНТА?
  • 22 Ай стига ве

    5 1 Отговор
    Сега вече знае как се чувстваше Маса когато Тимо Глог подари шампионата на хамилтън в Бразилия, като го пусна на старт финалната права
  • 23 Ами всъщност

    5 4 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Не, не са джентълмени.......а този вариант който казваш щеше да е крайно подозрителен и щеше да се вдигне много шум и да стане голяма излагация за Мерцедес и те много добре го знаят.......по същата логика от Ред Бул МОЖЕХА ДА НАРЕДЯТ на Перез да удари Хамилтън и да го изхвърли от състезанието или поне да го забави.......! Верстапен беше по-добрият пилот този сезон, а и като цяло е по-добър от Хамилтън.......така че съвсем заслужено взе титлата, ако не бяха неадекватните решения на рейсконтрола през сезона и някои не много коректни действия на Хамилтън Макс можеше да стане шампион и малко по-рано, а не в последното състезание........но нищо, така беше по-интересно и драматично, а Ф1 имаше нужда от това! Хамилтън със сигурност ще кара и следващия сезон и ще направи последен опит за 8-ма титла, но шанса да успее е малък щото новия му съотборник(който е много бърз и на когото в Мерц се възлагат големи надежди) няма да му "ляга", както правеше по неволя Ботас. Така че 2022 сигурно ще му е последен сезон в Мерц, а почти сигурно и в Ф1.......като статистика ще остане най-титулувания пилот във формулата, но хората не го възприемат така щото всички знаят че титлите му са основно благодарение на колата дето караше, отделно мръсни номерца, "подаръци" от стюарди, рейсконтрол и федерация и голяма доза късмет! А като човек изобщо няма смисъл да го коментираме, кофти лекенце е!
  • 24 Ами да

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Sieg":

    Точно така си е, в Мерцедес просто бяха решили че Хамилтън ще е пилот №1, а Ботас ще свири втората цигулка и това ясно се видя през годините. Жалко за Ботас щото имаше много добър старт в Ф1 и показа потенциал за шампион ама просто не му дадоха възможност. Ако Розберг не се беше отказал в края на 2016(много тъпо решение от негова страна) нещата нямаше да се развият така благоприятно за Хамилтън, ама извади късмет тогава, както и в много други случаи........Всъщност точно той изобщо не заслужаваше да стане най-титулувания пилот в Ф1, 1 или максимум 2 титли и някъде около 30-35 победи му беше реалния максимум, който можеше да направи, но просто извади късмета да попадне на правилното място в точния момент, отделно още доста късмет и побутване ама това е друг въпрос! Верстапен заслужено спечели титлата тоя сезон, нямаше да бъде честно и правилно "съра" да вземе рекордна 8-ма титла!

    Коментиран от #26

  • 25 Kolev

    6 3 Отговор
    Много омраза на расова основа тук това за цвета на кожата му не пречи да го признаем за номер 1? Този сезон не не му е за първи път да му се изплъзне титлата така че и през това е минал.Титлата я заслужаваше Люис от началото на сезона започнаха много слабо и колата им беше бавна но се събраха екипа на мерцедес и той в екип направиха така интересният финал.Не съм виждал толкова много точки да се стопят преди финала в спор за титлата,това го може само Хамилтън.Титлта на Макс е незаслужена и подарена това е истината!Тези които мразят цвета му да знаете че майка му е по бяла и от нашите! Цвета няма нищо общо
  • 26 Kolev

    3 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ами да":

    Ами да напълно незаслужена и подарена титла на Верстапен