Last news in Fakti

26 Декември, 2021 11:03 1 982 9

Шеф на Red Bull: И Холивуд не може да пресъздаде драмата във Формула 1

  • red bull-
  • формула 1-
  • кристиан хорнер-
  • макс верстапен-
  • люис хамилтън

След една зрелищна битка изпълнена с инциденти на и извън пистата, спорът за титлата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън бе решен в последната обиколка, на последното състезание за сезона в Абу Даби

Шеф на Red Bull: И Холивуд не може да пресъздаде драмата във Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Според ръководителя на тима на Red Bull във Формула 1 Кристиан Хорнер дори и Холивуд не може да създаде драма, близка до тази, която видяха феновете на спорта през 2021 година.

След една зрелищна битка изпълнена с инциденти на и извън пистата, спорът за титлата между Макс Верстапен и Люис Хамилтън бе решен в последната обиколка, на последното състезание за сезона в Абу Даби. Пред надпреварата на „Яс Марина“ двамата бяха с равен брой точки и бе ясно, че който завърши по-напред ще бъде шампион.

По думите на Хорнер, дори и на най-добрите сценаристи в Холивуд ще им бъде трудно да напишат подобен сценарии, който се случва едва за втори път в 71-годишната история на Формула 1. Предишният такъв случай бе през 1974 година, когато Емерсон Фитипалди и Клей Регацони са с по 52 точки преди решителната Гран При на САЩ.

„Мисля, че за последно преди 47 години двамата лидери бяха с равни точки преди последното състезание. Не съм сигурен, че холивудските сценаристи можеха да предвидят всеки детайл от този вълнуващ сезон и както виждаме популярността на Формула 1 само расте.

„Финалът на сезона май беше най-голямото спортно събитие в света през годината. Броят на новите фенове, които трупаме също е невероятен“, каза Хорнер.

Подобно мнение относно работата на изпълнителният директор на спорта Стефано Доменикали изказа и шефът на Ферари Матиа Биното.

„Той се справя много добре. Смятам, че цялостно Либърти Медия се справя добре. Откакто те купиха спорта шоуто наистина се е подобрило, както и начинът, по който то се показва на феновете не само по телевизията, а и в социалните мрежи.

„Определено подобрихме комуникациите си и сега се свързваме с нови фенове. Определено след само година мога да кажа, че Стефано се справя много добре. Не е лесно за него, защото той наследи Чейс (Кери), който вършеше фантастична работа. Аз познавам Стефано и съм сигурен, че и в бъдеще той ще продължи да си върши добре работата“, каза Биното.

През 2021 Формула 1 отбеляза и своето най-посетено състезание в историята. Това се случи по време на уикенда за Гран При на САЩ когато, въпреки наличието на COVID-19, цели 400 хиляди души посетиха „Пистата на Америките“ в рамките на трите дни на тренировки, квалификация и състезание.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    9 4 Отговор
    Че има ли още Формула 1?:) Защото знаковите писти и състезания отдавна се отказаха поради липса на интерес от страна на зрителите.
  • 2 Алоооо

    11 9 Отговор
    Добре, че Маси го направи това "шоу" иначе титла за пъпчо през крив макарон щяхте да видите...
  • 3 Мунчо юмручето

    12 8 Отговор
    Наградете Латифи със нещо щото ако не се беше блъснал големият шампион Верстапен как щеше да настигне тъмния със много бързата ви кола шоуто го направи Латифи
  • 4 Бърни

    8 10 Отговор
    Хамилтон се държи, като сърдито малко мавърче.
  • 5 Херо

    6 9 Отговор
    Еи това е майсторлък с по-слаба кола да
    станеш шампион дори след всичките наказания на платените от швабцердес съдии.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 F1 фен

    3 3 Отговор
    Браво , мавърчето го подпираха цял сезон , когато блъсна и едва не уби Верстапен му дадоха символично наказание и завърши първи.После подлогата Ботас блъсна няколко коли и Верстапен пак отпадна. Дори само тези две състезания Верстапен да беше втори последното нямаше да има никакво значение.Когато на Силвърстоун разбиха колата на Ред Бул се наложи да сменят компоненти преждевременно и това доведе до каране с много амортизирани агрегати в последното състезание. А Хампи имаше двигател само на две състезания. А това че Мерцедес не си смениха гумите си е тяхна вина. Правилно каза Маси на Тото Волф ,, това е автомобилно състезание " .
    Крайно време беше да спре подаряването на титли на хамстера. Той е най-некадърния пилот в историята с най-много титли..Този рекорд няма кой да го бие.
  • 9 Ааа

    3 2 Отговор
    Вярно е добре го направиха сценария.Верстапен е световен колкото гърка олимпийски на олимпиадата в Гърция срещоДанчо Йовчев.Поредната гавра с труда на хората.