Last news in Fakti

26 Декември, 2021 19:02 1 308 0

Арсенал гази с 5:0 на Боксинг Дей във Висшата лига (ВИДЕО)

  • арсенал-
  • висша лига-
  • норич

С две попадения се отчете Букайо Сака, а по веднъж се разписаха Киърън Тиърни, Александър Лаказет и Емил Смит Роу

Арсенал гази с 5:0 на Боксинг Дей във Висшата лига (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Арсенал разби Норич с 5:0 в мач от програмата на Боксинг Дей във Висшата лига. С две попадения се отчете Букайо Сака, а по веднъж се разписаха Киърън Тиърни, Александър Лаказет и Емил Смит Роу.

Точно шест минути бяха достатъчни на "артилеристите" да открият резултата. Букайо Сака овладя добър пас и моментално нанесе удар, който завърши в мрежата на Гън, чиято намеса можеше да бъде и по-добра.

Натискът на гостите продължи, но "канарчетата" се справяха перфектно в отбрана. В 26-ата минута Александър Лаказет засече центриране на Сака и отправи изстрел с глава, но кълбото премина доста встрани от вратата.

Две минути по-къно "топчиите" организираха нова добра атака. Габриел Мартинели напредна по левия фланг и опита изстрел, който бе блокиран. Кълбото достигна до Букайо Сака, чието акробатично изпълнение завърши извън рамките на вратата. Норич отвърна с бърза контраатака и удар на Плахета, озовал се право в ръцете на Рамсдейл.

В края на първата част страстите се нажежиха и двата отбора отвориха работа на Греъм Скот. Първо Гранит Джака, а впоследствие и Плахета се нахвърлиха на противникови играчи, а главният арбитър им показа жълтия картон.

Гостите завършиха първата част, както и започнаха - с попадение. Киърън Тиърни достигна до топката и с изстрел по трева и помощта на страничния стълб я прати в мрежата на Норич за 2:0.

След половин час игра Габриел Мартинели вкара трети гол за Арсенал, но попадението бе отмемено заради засада. В средата на втората част Сака отбеляза втория си гол в мача. Талантът на "топчиите" получи топката на границата на наказателното поле и с мощен удар оформи класиката.

В последните минути на мача Озан Кабак влезе грубо в краката на противник и подари дузпа на "артилеристите". С изпълнението от бялата точка се нагърби Александър Лазакет, който с неспасяем удар в десния ъгъл отбеляза четвъртото попадение в мача.

В добавеното време появилият се от пейката Емил Смит Роу също се разписа, оформяйки крайния резултат. Така "топчиите" скъсиха разликата с третия Челси и вече имат 35 пункта, докато Норич остава на дъното на таблицата с едва 10 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА