Last news in Fakti

26 Декември, 2021 22:04 1 368 3

Челси се върна на победния път след обрат срещу Астън Вила (ВИДЕО)

  • челси-
  • астън вила-
  • висша лига-
  • боксинг дей

На скамейката за домакините днес липсваше Стивън Джерард, който е с положителен тест за коронавирус и е поставен под карантина

Челси победи Астън Вила с 3:1 като гост в традиционния за Висшата лига кръг на "Боксинг Дей". Попаденията за победителите бяха дело на Жоржиньо (34", 90" от две дузпи) и Ромелу Лукаку (56"), а Рийс Джеймс си отбеляза автогол в 28-ата. На скамейката за домакините днес липсваше Стивън Джерард, който е с положителен тест за коронавирус и е поставен под карантина.

Това бе първа победа за момчетата на Томас Тухел от два мача насам. Преди това "сините" записаха две последователни равенства.

В първите петнайсет минути Астън Вила бе добре прибран в своята половина, но създаваше трудности за бранителите на лондончани с пресичания в средата на терена и бързи атаки. От своя страна Челси организираше своите нападения основно с по-бавни и методични разигравания, които често завършваха с центрирания.

Астън Вила откри резултата в 28-ата минута, когато Мат Таргет центрира от лявото крило, а Рийс Джеймс опита да изчисти с глава, но вместо това прати топката в собствената си врата за 1:0.

Само няколко минути по-късно Мати Кеш фаулира Хъдсън-Одой в наказателното поле и това доведе до дузпа за Челси, която бе реализирана от Жоржиньо за 1:1.

В началото на втората част Томас Тухел се опита да промени поведението на своя тим и замени един от централните си бранители - Тревор Чалоба с Ромелу Лукаку. Белгиецът се нуждаеше от само десетина минути на терена и в 56-ата минута изведе Челси след хубаво центриране на Калъм Хъдсън-Одой и с удар с глава направи пълен обрат.

В добавеното време Лукаку напредна сам с топката, надбяга двама защитници на домакините и бе съборен в наказателното поле. Дузпата бе безспорна и Жоржиньо реализира за втори път.

С успеха победа зае трето място във временното класиране с 41 точки, колкото има и Ливърпул. Астън Вила е на 10-то място с 22т.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    1 1 Отговор
    С успеха си "Челси"зае трето място във временното класиране с 41 точки.
  • 2 шири

    1 1 Отговор
    Не знаех,че белгийците са с цвета на Лукаку. Лук яли.
  • 3 Пак две дузпи...

    0 0 Отговор
    всеки мач коледен подарък! 🙂