Last news in Fakti

13 Януари, 2022 00:40 2 726 3

Гол в 120' реши „Дерби Д'Италия“ за Суперкупата

  • дерби д'италия-
  • интер-
  • ювентус-
  • суперкупа на италия

„Нерадзурите“ имат пълното право да празнуват

Гол в 120' реши „Дерби Д'Италия“ за Суперкупата - 1
Снимка: БГНЕС

Интер е носителят на Суперкупата на Италия, след като спечели дербито с Ювентус след гол в последния възможен момент на мача.

Алексис Санчез се превърна в герой за „нерадзурите“, тъй като се озова на правилното място в правилния момент, за да открадне успеха за своя тим. Алекс Сандро пък ще бъде винен седмици наред за решението си да отиграе последното центриране в мача с гърди, позволявайки на Матео Дармиан да изпревари Джорджо Киелини до паса, за да свали към чилиеца, а той да добута кълбото в мрежата.

В редовното време Уестън МакКени даде аванс на „бианконерите“ в 25', но дузпа на Лаутаро Мартинез възстанови паритета в срещата само десетина минути по-късно.

В хода на цялата среща Интер определено заслужаваше повече успеха, защото бе по-настоятелният, по-целеустременият, по-класният тим на терена. Поглед към статистиката дори показва, че шампионите превъзхождаха своя опонент във всеки един елемент от играта.

Симоне Индзаги може вече да се похвали с първия си трофей с новия си клуб, докато Масимилиано Алегри е видимо, че тепърва ще трябва да сменя поколенията в тима си, ако иска да върне онази слава от нетолкова далечното минало.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.