Last news in Fakti

4 Февруари, 2022 12:25 1 943 6

Кошмарно: Извикаха зрителите за откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин осем часа преди началото

  • пекин 2022-
  • зимни олимпийски игри-
  • олимпиада-
  • откриване

Тъй като билетите за Олимпийските игри, включително за церемонията по откриването, не са пуснати публично в продажба, на трибуните ще има журналисти, както и представители на "съответни групи"

Кошмарно: Извикаха зрителите за откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин осем часа преди началото - 1
Снимка: БГНЕС

Зрителите на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пекин трябва да преминат строга проверка за сигурност, заради която бяха извикани осем часа преди началото на събитието, съобщава ТАСС. Тъй като билетите за Олимпийските игри, включително за церемонията по откриването, не са пуснати публично в продажба, на трибуните ще има журналисти, както и представители на "съответни групи".

Както по-рано съобщиха китайски медии, това включва студенти, военни, служители на държавни предприятия и други лица. Журналисти, които отразяват събитието, също бяха поканени да присъстват на церемонията като зрители. За да се стигне до трибуните, беше необходимо да се направи ваксина срещу коронавирус, както и четири PCR теста (48 и 24 часа преди събитието, както и в рамките на 24 часа след и седем дни след церемонията).

Проверката за сигурност в деня на откриването започна около 12:00 местно време - осем часа преди началото на церемонията. Контролно-пропускателният пункт е разположен на територията на парк Чаоян, източно от центъра на Пекин. Беше проверена температурата на журналисти и други зрители, резултатите от PCR тестовете и бяха претърсени лични вещи: на стадиона се допуска само мобилен телефон, а други неща, както и храна и напитки са забранени, предава кореспондентът на ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    12 8 Отговор
    Комунисти брат, изобщо няма и да ги гледам.

    Коментиран от #2

  • 2 Абе

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Абе":

    ... китайците са далеч от комунизма!!!
  • 3 Зрител

    7 0 Отговор
    Откриването е от 14.00 днес , по БНТ 1 и БНТ 3 .
  • 4 Гошо куче лошо

    19 2 Отговор
    Ако запада беше направил същите мерки, щяха да ги хвалят колко са загрижени. Понеже обаче е Китай ... почват слънчасалите коментари.
  • 5 нема нужда

    5 0 Отговор
    йе.ем ти и игрите и мерките.
    Кой ще седне да си го причини това заради някакво стандартно шоу?
  • 6 Само питам

    1 0 Отговор
    Само от ТАСС ли се информирате за спорта?BBC,SNN,DW, Eurosport не смеят да идат в Пекин,нали?