Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 11:37 1 984 22

Руската фигуристка, уличената в употреба на допинг, не е отстранена от индивидуалното състезание

  • камила валиева-
  • допинг-
  • олимпиада-
  • пекин 2022-
  • олимпийски игри

15-годишната рускиня е европейска шампионка за тази година

Руската фигуристка, уличената в употреба на допинг, не е отстранена от индивидуалното състезание - 1
Снимка:

Руската фигуристка Камила Валиева не е отстранена от индивидуалното състезание при жените на Олимпиадата в Пекин. Това съобщи за ТАСС пресаташето на Руската федерация по фигурно пързаляне Олга Ермолина.

"Камила не е отстранена от участие в игрите. Очакваме официални изявления от Международния олимпийски комитет (МОК). Що се отнася до раздаването на медали в отборния турнир, датата също трябва да бъде решена от МОК", каза Ермолина.

В сряда Inside the Games предположи, че причината за забавянето на церемонията по награждаването на победителите и призьорите в отборната надпревара по фигурно пързаляне може да е заради проблеми с допинг тестовете на Валиева. Според сайта тя е дала положителен допинг тест през декември миналата година.

Вестник "Гардиън" твърди, че веществото, открито в неназован фигурист, не може пряко да повлияе на подобряването на представянето. Inside the Games уточнява, че правните проблеми са свързани с възрастта на 15-годишната рускиня. Според правилата на Световната антидопингова агенция (УАДА) Валиева е "защитено лице", тъй като е била под 16 години към момента на предполагаемото антидопингово нарушение и не може да бъде призната за виновна.

15-годишната рускиня е европейска шампионка за тази година.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Разбира се

    11 35 Отговор
    Не е политкоректно. Руснаците са привилигировани в Китай.
  • 2 знам защо са добри

    11 33 Отговор
    защото са от руски опиянен комитет
  • 3 Възмездие

    46 9 Отговор
    Фашисткият Ол Комитет пак извади гестаповските си методи спрямо руските спортисти от злоба и безсилие към някои техни постижения!

    Коментиран от #21

  • 4 Летописец

    36 5 Отговор
    " проба, дадена Преди Олимпиадата, но това поражда казус :
    Според изданието "Inside the games", въпросното вещество е Триметазидин, което може да се намери във всяка аптека и се предписва при ангина.

    Макар и в списъка със забранени вещества на антидопинговата агенция, то няма как да промени спортната форма или представянето на даден атлет."

    Коментиран от #10

  • 5 Ха ха

    42 7 Отговор
    Това дете им бръкна в здравето с изпълнението се. На краварките ще им трябват още десет години да го стигнат, ха-ха!
  • 6 wgwg

    40 7 Отговор
    Завистта е голяма работа! Не могат да достигнат по никакъв начин способностите и постиженията на това трудолюбиво и изкллючително грациозно и талантливо момичи и ще се пръснат от яд!!!!
  • 7 Нещо химията

    9 27 Отговор
    им куца на руските олимпиици, не са в крак с времето, да си вземат китайски технологии, може и да не ги хванат.

    Коментиран от #14

  • 8 Русофилофоб

    7 21 Отговор
    Очакваше се оризаджиите да ударят рамо на ватенките. Измамата е издигната в култ и при двете.
  • 9 Ами

    27 5 Отговор
    Натовските ни партньори са слаби в спорта , но упорити в антируската пропаганда .
    Какво друго могат да направят , освен да раздухват проба с лекарство за ангина от преди Олимпиадата ? 🤪
  • 10 Без значение

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Летописец":

    Спортисти са отстранявани дори заради следи от аспирин.

    Коментиран от #12, #13, #15

  • 11 ужас

    27 2 Отговор
    Теста е направен през декември. Резултата излиза сега в интервала от време между края на състезанието и награждаването. Ако в природата са възможни подобни случайности, то до сега доста атомни бомби биха се взривили бе да е давана команда. На това състезание това 15 г дете постави рекорд по спечелени точки и изпълни за първи път в историята на този спорт няколко съчетания. И това 15 г дете с представянето си уплаши целия демократичен свят, нато, мато, ес, бес и т.н. и всички те трети ден мислят какво да правят. РАЗВИТИТЕ ДЕМОКРАЦИИ СА МОБИЛИЗИРАЛИ ЦЯЛАТА СИ МОЩ СРЕЩУ ЕДНО 15 Г РУСКО ДЕТЕ.
  • 12 Летописец

    19 2 Отговор

    До коментар #10 от "Без значение":

    Възможно и такъв случай да има , Но Срещу руснаци . Защото си спомняме как масово изчезнаха тестовете на американските спортисти. !
  • 13 Разтревожен

    21 2 Отговор

    До коментар #10 от "Без значение":

    Нещо да знаете за астматиците от Норвегия, дали оздравяха?
  • 14 1944

    4 13 Отговор

    До коментар #7 от "Нещо химията":

    всичко им куца на рушняците. от 1917 се търкалят само надолу. има информация и че гагарин не е летял в космоса. за всичко лъжат ватниците.

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Анонимен

    4 4 Отговор
    МОК вече заявиха че това с допинга е спекулация, защо продължавате да тиражирате фалшиви новини?
  • 17 не може да бъде

    11 0 Отговор
    Ами това е положението!Спортът отдавна е превърнат в бизнес и политика,и руските спортисти не правят изключение !Само че Западът и англосаксонските държави са се докопали до ръководните постове и определят правилата!И за тяхно нещастие тези правила се оказаха противоречиви,взаимноизключващи се и лицемерни!?Уж има принципи,но има терапевтични изключения,които позволяват да се дават на спортистите ужасни препарати /без преувеличение/правилата за това за кого са разрешени тези изключения и кой ги разрешава ,как се приемат препаратите и какви процедури следват са изключително съмнителни и разрушават всяко доверие в чистия спорт1?На всичко отгоре има и т.н.лекарска тайна -пълно лицемерие и фалш!?И затова аз считам,че сега МОК и ВАДА са в собствения си капан на безпринципност ,и цялата история намирсва на политика -в желанието си да очернят Путин и Русия ,на Запад превръщат преследването на руските спортисти в спорт!
  • 18 За добро

    4 9 Отговор

    До коментар #14 от "1944":

    е, че Сибир вече се върна в Китай, ако Китай се навие и за европейската част от Русия, то все пак ще има някакъв шанс за руснаците. Колко му е на 1.5 млрд. Китай да добави 100-тина милиона население, нищо. Е ще трябва и да работят, да не водят войни, да пият разумно, но надежда има.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    2 2 Отговор
    Щото ай са я махнали, и Си ще загуби Сибир.
  • 21 за спорта

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "Възмездие":

    Кои постижения бе, химичните ли?
  • 22 big

    0 0 Отговор
    Явно всичко отново е пунта мара! Фалшиви новини!