Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 12:47 4 124 3

Чудо на Олимпиадата!

  • йоханес щролц-
  • пекин 2022-
  • олимпийски игри-
  • олимпиада

Така Хуберт и Йоханес Щролц влизат в историята като първата двойка баща и син, която печели златни олимпийски медали в алпийските ски

Чудо на Олимпиадата! - 1
Снимка: БГНЕС

Австриецът Йоханес Щролц спечели златния медал в комбинацията по ски-алпийски дисциплини за мъже на Игрите в Пекин.

29-годишният Щролц записа общо време от 2:31.43 минути, след като беше четвърти в спускането с 1:43.87 минути, но беше най-бърз в слалома с 47.56 секунди. Така той записа най-голямата победа в кариерата си и последва своя баща Хуберт Щролц, който спечели комбинацията преди 34 години на Игрите в Калгари 1988.

Така Хуберт и Йоханес Щролц влизат в историята като първата двойка баща и син, която печели златни олимпийски медали в алпийските ски.

Австриецът записа първи успех в кариерата си за Световната купа миналия месец след триумф в слалома в Аделбоден. Миналата година той беше оставен извън отбора на Австрия и трябваше да тренира самостоятелно.

Лидерът след спускането Александър Аамод Килде (Норвегия) спечели сребърното отличие, след като завърши с 59 стотни изоставане. Той се справи изненадващо добре в слалома и взе втори медал от Игрите след бронза в супергигантския слалом във вторник.

Трети на 68 стотни се нареди канадецът Джеймс Крофърд, който остана четвърти в спускането и шести в супергигантския слалом.

Световният шампион в дисциплината Марко Шварц от Австрия завърши пети, а шести изненадващо се нареди представителят на Израел Барнабаш Солош.

Носителят на Големия кристален глобус за миналия сезон Алекси Пентюро от Франция, бивш световен шампион и двукратен сребърен медалист от световни първенства и олимпийски игри, отпадна в слалома.
Алпийската комбинация, която в настоящия си формат включва спускане и слалом, вече не присъства в стартовете от Световната купа. Само 27 състезатели участваха в четвъртък, доста по-малко от 65-е в Пьончан 2018, тъй като скиорите все повече се специализират в скоростни или в технически дисциплини.

Защитаващият титлата си от Пьончан 2018 Марсел Хиршер (Австрия) вече прекрати спортната си кариера.

ски-алпийски дисциплини, комбинация за мъже:
1. Йоханес Щролц (Австрия) - 2:31.43 минути (1:43.87 минута в спускането и 47.56 секунди в слалома)
2. Александър Аамод Килде (Норвегия) - 2:32.02 (1:43.12 и 48.90)
3. Джеймс Крофърд (Канада) - 2:32.11 (1:43.14 и 48.97)


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учителят Йода

    7 1 Отговор
    Тя силата се предава по рождение, бащата е джедай, синът също. Имат много мидихлорини в кръвта си.
    Нека силата бъде с Вас
  • 2 предварителен анализ

    2 0 Отговор
    България и Украйна се провалят на Игрите. А и Стефка, и Бубка бяха в Пекин. Защо не участваха в скоковете?
  • 3 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    БОЛШУНОВ БИ ---ВЕДНАГА ДОПИНГ --- ВАЛИЕВА Е НЕДОСТИЖИМА --- ВЕДНАГА ДОПИНГ !!!!! МРЪСНИТЕ ГНУСНИ РЪЧИЧКИ НА САЩ В СВЕТОВНИЯ СПОРТ ---НО ЩЕ СИ ПЛАТЯТ !!!!!!!!!!!!!!!