Last news in Fakti

10 Февруари, 2022 13:04 1 067 26

ЦСКА изчисти задължението си към Бенжелюн

  • цска-
  • юнес бенжелюн-
  • футбол

Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста, се казва на сайта на "червените"

ЦСКА изчисти задължението си към Бенжелюн - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА се е разплатил с бившият футболист Юнес Бенжелюн, съобщават от "червените" на официалния си сайт.

Ето какво пишат от клуба:

Армейци,

Уведомяваме Ви, че задължението на клуба по казуса с Юнес Бенжелюн е изчистено. Клубът ни преведе във вторник цялата сума по несправедливо присъденото решение на ФИФА и КАС в сметката на адвоката на футболиста. Това стана, след като акционерите и собствениците на клуба Юлиян Инджов и Гриша Ганчев осигуриха по спешност по над половин милион лева, за да се плати навреме.

Сумата, която в момента се събира с ваши дарения в благотворителната сметка, ще бъде използвана целесъобразно за другите случаи, по които също сме престъпно ощетени - срещу Морено Руано, Диас Рибейро, Барос и Тенгариня, както и евентуално по делото на Гуидо Ди Вани.

Веднага получихме писмо от ФИФА, с което остават удовлетворени от действията ни и предоставените платежни и банкови доказателства, давайки ултимативен срок от 3 дни на ответната страна само да потвърди получаването на парите.

Това, разбира се, може да стане с няколко кликвания на компютъра или един телефонен разговор до банката, но явно адвокатите на Бенжелюн умишлено бавят цялата процедура. Въпреки декларираното им уверение, че ще го сторят в най-кратки срокове, вече втори ден те са изключили телефоните си и не правят никакви усилия да напишат един кратък потвърждаващ имейл до ФИФА, че всичко е наред.

Така или иначе забраната за картотекиране от ФИФА ще падне след третия ден от плащането, но забавянето от страна на Бенжелюн и Сие съкращава значително сроковете ни за изискване и получаване на „жълтите карти“ на новите попълнения Маурисио Гарсес и Браян Морено от бразилската и колумбийската федерации. Ще се надяваме на тяхната акуратност, но за съжаление това са процеси, които ние не можем да контролираме и не зависят от нас.

Ръководството на ЦСКА още веднъж благодари на хилядите привърженици, които не спират да участват в кампаниите по набиране на средства за изплащане на сумите по несправедливите съдебни решения.

Отново заедно спечелихме една от битките за ЦСКА - всяко дарение е изключително важно за нас!

Бъдете уверени, че всички дарения ще бъдат използвани за покриване на задълженията, които пречат на нормалното спортно-техническо функциониране на ЦСКА в изключително важен момент в борбата за титлата.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Наблюдател

    5 16 Отговор
    Вчера публикуваха декларация, че са постигнали споразумение за частично погасяване. Днес излизат с нова версия, че още онзи ден е платено! Гриша Ганчев няма да плати 1 лв., но ФИФА не е Баба Дора - синдичката… Жалко за новите, че падат в канала без картотеки! Могат и да разтрогнат, но ще видим…

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Варна

    20 1 Отговор

    До коментар #1 от "Наблюдател":

    Похвално, но защо Гриша Ганчев и феновете трябва да плащат задълженията на Перничаните, които не са плащали заплатите навреме в ЦСКА преди десет години?
    При това за футболисти, които никой не помни! Но пък с това отсъждане се слага край на спекулациите за ЦСКА!
    Защото поради каква причина отбора трябва да плаща на тези футболисти играли през 2011 и 2012 година, ако не са ЦСКА! Затова и феновете дариха стотици хиляди лева, а ръководството ще даде милиони за тези анонимници, които са били резерви в ЦСКА!

    Коментиран от #5, #12, #17

  • 4 Браво на всички в ЦСКА

    18 4 Отговор
    Браво на всички в ЦСКА! Отбор, фенове и ръководство са единни!

    Коментиран от #9

  • 5 Наблюдател

    8 10 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Няма смисъл да се плащат далаверите на Титан и Лупи, но явно Гришата е бил подведен от Руди, от Първан и от “съветниците” си от БФС! Лоша работа! Нека да потърсят и Павел Колев, който уж координираше всичко с УЕФА?
  • 6 Левски 1914

    7 17 Отговор

    До коментар #2 от "Само ЦСКА (България)":

    Ще възкръсне когато цъфнат налъмите. Не четеш ли какво каза Майкела : НЕ ТРЯБВАШЕ ДА ДОПУСКАМЕ ТОВА ПРЕОБРАЗУВАНЕ и феновете на ЛЕВСКИ СЪБРАХА МИЛИОНИ. Вие не си спасихте отбора , а сега спасявате Литекс обединен с Етрополе.
  • 7 Цеката

    6 16 Отговор

    До коментар #2 от "Само ЦСКА (България)":

    Само ЦСКА 1948! ЧЕСТ!

    Коментиран от #13

  • 8 Стойкас Стоилас

    8 9 Отговор
    Няма проблем! Продаваме Мазику да 4 млн.евро и Жорди Кайседо за 25 млн.евро!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Еманация

    6 14 Отговор

    До коментар #2 от "Само ЦСКА (България)":

    Браво на феновете на Литекс София, това е тяхната еманация. Дано повече хора да видят нивото на тяхната интелигентност.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Литекс София

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "Варна":

    Защото вие така твърдите, че сте техен наследник. А истината е че Етрополе придоби Литекс и после се преименувс на ЦСКА-София. ЕИКто е на Етрополе. Също е вярно, че феновете замеряха с камъни и изгониха футболистите на ЦСКА от Армията за да може Литекс да се нанесе там, тоест спортно сте наследник на Литекс и играете с техният лиценз.
  • 13 Армейци

    6 12 Отговор

    До коментар #7 от "Цеката":

    ЦСКС 1948 е истинският армейски отбор с чест и достойнства. Браво на тях че не правят далавери.
  • 14 Наблюдател

    6 10 Отговор

    До коментар #11 от "ХАх":

    Лошото е, че сега се плаща въпреки всички врътки и маркетингови трикове през годините, когато Гришата премести отбора на Литекс на ст. "Български армия"! В тази връзка може би трябваше да извървим пътя като ЦСКА 1948 с Цеките, но сега вече е късно. Ще плащаме, ще берем срам и друг начин няма.
  • 15 Софиянец

    7 11 Отговор

    До коментар #11 от "ХАх":

    Само болен злобар може да замеря с камъни и изгони футболистите си от стадиона и после да го подари на Литекс, който да дойде с цялото си ръководство, играчи и администрация в София😊😊😊.

    Коментиран от #16

  • 16 Наблюдател

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "Софиянец":

    Лошото беше, че нападнаха и децата от ДЮШ, а после преместиха школата с деца от Ловеч се напълни и няма един футболист да е попаднал вече 5-6 години в първия отбор. Също така е при Лудогорец, които нямат нито един играч от ДЮШ в първия си отбор, но при тях вече 12 години е този период. Това показва, че не се работи професионално с децата, няма я традицията на изграждане на ДЮШ. В Ловеч можеха да си позволят да обиграват децата в мъжкия отбор и никой не ги безпокоеше. В София Гришата не може да си го позволи, защото ще се изложи пред феновете с лоши резултати, а в Литекс никой не му пукаше и имаха търпение.

    Коментиран от #24

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Стоян Александров

    4 8 Отговор
    Невярвам, че е платено на този. Ни. Но ако е така това означава, че цеца е още по-близо до фалита. Ганчо е кредитирал с свои пари цеца. Той не ги дава ейййййй така. Няма такова нещо. Не се лъжете. Скоро ще бяга с 200 и ще каже, че е дал 20 мил. евро и който му даде толкова ще вземе цеца, а такъв няма да има. И всичко ще е чаооооо. Не го ли разбрахте : Ганчо и Стоичков никога НЕ ДАВАТ пари, НИКОГА

    Коментиран от #19, #25

  • 19 Финансист

    5 8 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян Александров":

    Какво да е платено, като от 370 хил.лв. са 120 хил.лв. глоба за точката срещу Бодьо в София, 100 хил.лв. обещани от Инджов и 100 хил.лв. обещани от друг "спонсор" с реклами на стадиона? По 3-4 хил.лв. са дали малкия Ганчо, Сульо и Пульо...
  • 20 Стоян Александров

    2 8 Отговор
    Измамата ще е пълна и ако наистина се плати на този футбокист от онова време, А НА ДЪРЖАВАТА НЕ. ТОГАВА ТОВА ЩЕ Е НАЙ- ГОЛЕМИЯ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИЯ. Кирчо, г- н Министър на спорта Вие сега сте длъжни да изисквате парите ОТКРАДБАТИ ОТ ДЪРЖАВАТА. Щом за едните може значи и за другите е така. ПП очакваме да видим тази промяна. Иначе и Вие сте ЛЪЖЦИ...
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Левски 1914

    4 9 Отговор

    До коментар #22 от "ЦСКА си е ЦСКА":

    Там е работата , че цска ФАЛИРА и Литекс който играе с лиценза на Етрополе НЕ Е цска.
  • 24 Литекс

    4 8 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Да ето Жоро Миланов е от Литекс, ами Десподов сега фенчетата го плюят що е в Лудогорец. Чакай малко кога Десподов е бил от ЦСКА? Момчето си беше от Литекс 2016 се събужда и му казват стягай багажа преместваме се в София вече ще носите червени фанелки. Същото е и с Антон Недялков.
  • 25 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Стоян Александров":

    Стоенчо, Стоенчо, предсказанията ти се видя, че не струват нищо. Ходи да врачуваш под статиите на "любимия" ти отбор. Там поне някои кухороги ти се връзват на глуп..тите.
  • 26 Срам и позор за БА

    0 8 Отговор
    Какви "армейци"са тия, бе? Аз българско име не виждам на футболисти...Некакви ор.ангутани, комино.чистачи, берачи на банани и туристи, минали за малко през Борисовата градина! Ходили ли са в казарма, виждали ли са автомат, давали ли са караул и наряд?!
    Спрете гаврата с българската армия! Ако ще събирате негра и тарамбуки сменяйте си името и нищо общо с армията!
    Същото се отнася и за другите дърводелци от Подуяне и Делиормана и всички останали !! Искаме да гледаме българи!