Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 14:15 1 674 6

Пилот: Хамилтън щеше да е последен ако караше за Haas или Williams

  • пиер гасли-
  • формула 1-
  • люис хамилтън-
  • mercedes-
  • haas-
  • williams

По думите на френския състезател успехите на седемкратния шампион се дължат повече на отбора, за който той кара, а не на самия него

Пилот: Хамилтън щеше да е последен ако караше за Haas или Williams - 1
Снимка: БГНЕС

Според пилота на Alphatauri Пиер Гасли най-успешният пилот на последното десетилетие във Формула 1 Люис Хамилтън дори е нямало да мисли за влизане в точките, ако е карал за отбор от ранга на Haas или Williams.

По думите на френския състезател успехите на седемкратния шампион се дължат повече на отбора, за който той кара, а не на самия него. Mercedes спечели последните осем титли при конструкторите, като само през 2021 германският тим не взе тази при пилотите. Преди това британецът спечели шест от седем титли, а Нико Розберг бе шампион през 2016.

„За жалост в нашия спорт колата е в основата на резултатите. Дори и Люис да е най-добрият пилот днес или дори в историята на Формула 1, в Williams или Haas той ще финишира последен. Не говорим дори за пето място, а за 16-о или 18-о“, каза Гасли.

През миналата година Хамилтън бе победен за титлата от Макс Верстапен, като по този начин за първи път от 2008 двете титли не бяха спечелени от един и същ отбор. Тогава тази при пилотите бе за състезаващия се за Макларън Хамилтън, а тази при конструкторите за Ferrari.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 13 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българина

    25 5 Отговор
    това е точно така. във ф1 колата е всичко, за това един пилот има два хода, да развива сам колата или да си намери сам по добра, като грешките се изключват и при двата варианта. като искаш равни условия караш за Порше Къп.
  • 2 Май

    11 21 Отговор
    Будала състезател и добра кола - не става . Добър състезател и слаба кола - пак не става.
    Явно при Хамилтън си съвпадат и добър пилот и добра кола... и резултатът е налице.
    Но щом успя да подобри всички рекорди във Формула 1, това може да го направи само постоянно добрият състезател.
    Другото е мрънкане и оправдания ...

    Коментиран от #5

  • 3 Буха ха

    22 12 Отговор
    С тая кола и Тити Папазов щеше да се качи на подиума

    Коментиран от #4

  • 4 #44

    6 12 Отговор

    До коментар #3 от "Буха ха":

    Що не седнеш тогава ти или не кой друг псевдо разбирач внея и карай! Нещастни хейтъри!
  • 5 4i40

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Май":

    Абе момче Хамилтън от както е във ф1 е във ТОП ОТБОР!!! Шумахер, Алонсо, Райконен всички които се сетиш започваха от слабите отбори. Така .че стига глупости!

    Коментиран от #6

  • 6 Опа

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "4i40":

    Абе чичо а как е стигнал да бъде в най добрия отбор? Хайде да не слагаме магарето пред каруцата. Не съм му фен но мисля че трябва да му се признае постоянството. То по вашата логика и Сена и Шумахер не са пилоти? А кой тогава, Гасли ли? Може ама първо да отиде при Верстапен в първия отбор на РедБул.