Last news in Fakti

17 Февруари, 2022 15:30 3 585 4

Как да напълнеем без да дебелеем - отговорът за ФАКТИ дава бикини моделът Руми Калоферова

  • руми калоферова-
  • фитнес

Килограмите са нещо, с което мнозинството от хората се борят, но има една дискриминирана група, която отчайващо иска, а и има нужда да напълнее

Как да напълнеем без да дебелеем - отговорът за ФАКТИ дава бикини моделът Руми Калоферова - 1
Снимки: Личен архив

Толкова много хора по света се борят, за да свалят килограми, че чак човек е нормално да забрави, че има и такива, които искат, а и имат нужда от това да качат някое килце. В биологията ни е закодирано да трупаме запаси, което в модерния свят на хранително изобилие се превръща по-скоро в проблем. Има обаче и хора, чийто биологичен код пречи на тялото им да складира хранителни запаси по обичайния начин. Те са най-пренебрегваната група, защото онези, които нямаме подобен проблем, трудно можем да повярваме, че някой би могъл да се храни и да слабее. Свързахме се с нашия фитнес гуру Руми Калоферова, за да почерпим малко мъдрост от извора, защото самата тя е от онази малка група, която цял живот се бори с капризите на тялото си, за да го поддържа в нужната физическа форма.

Тя признава, че преди десетина години, когато стига за пръв път до фитнеса, е искала да пребори метаболизма си. Очевидно битката е спечелена от самата нея, защото в последствие стига до куп отличия на професионалната сцена за бикини фитнес модели.

Най-важното е да се храниш достатъчно пъти спрямо целите си и храната ти да е богата на микронутриенти“, споделя тайната си Калоферова.

Едва ли за мнозина е ясно, какво точно означават „микронутриентите“. Признаваме, че и ние имахме нужда от това уточнение. Оказва се, че това е обединяващата квалификация на въглехидратите, мазнините и протеините.

Но как човек сам да реши един толкова специфичен въпрос? Уместно питате!

View this post on Instagram

A post shared by Rumi Kaloferova (@rumikaloferova_new)

Руми е категорична, че начинаещите във фитнеса хора трябва да потърсят специализирана помощ в лицето на адекватен фитнес инструктор. Тяхната роля е да ви създадат хранителен и тренировъчен режим, а от вас се изисква самодисциплина, за да спазвате инструкциите.

Много е важно да се тренира, за да се изгради мускулатурата“, казва още красивата ни събеседничка.

Всеизвестен факт е, че само с храна не става. Иска да се поизпотим в залата, защото и най-добрата диета на света би била безполезна, ако прекарваме по-голямата част от денонощието върху задните си части. Повярвайте ни, казваме го от опит, защото нашият личен резултат в растежа е в посока окръжност и то в областта на журналистическия ни задник.

Преди да започна да се занимавам професионално като бикини фитнес състезател, не следвах определен тренировъчен сплит. Затова и нямах надграждане в резултатите“, споделя Руми Калоферова в отговор на най-голямата грешка, която сама е допускала в кариерата си на спортист.

Толкова за днес. Но, ако сте пропуснали първото ни интервю с Руми Калоферова, ТУК ще може да си наваксате. Това му е хубавото на интернет медиите - всичко си стои записано и само чака да бъде открито от следващия ни читател. Очаквайте също така и разговора ни на тема „Професионален спорт и майчинство“, както и „Разликата между мъжете и жените във фитнеса“. „До свиданья“, както е модерно напоследък да се казва.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грульо

    13 1 Отговор
    Таз кат стане на 50 ше я питам как да отслабна. На 20-30 е лесно да си слаб и без нищо да правиш. :D
  • 2 Софиянец

    17 0 Отговор
    Така и не разбрах от статията как да напълнеем без да дебелеем. Безполезна статия . Никога повече няма да отварям такива писаници .
  • 3 gost

    9 0 Отговор
    Поредната дето си е съсипала лицето с операции, жалко.
  • 4 Николай

    2 0 Отговор
    Едно време хората много тренираха и малко четяха, сега много четат и малко тренират! Резултатите са налице, 90% си играят с телефоните и слушат музика.