Last news in Fakti

21 Февруари, 2022 12:21 1 589 9

Ето по коя инициатива отпадна ограничението за картотекиране на чужденци извън ЕС

  • бфс-
  • футбол-
  • чужденци-
  • пфл

БФС се съобразява с желанието на ПФЛ и българските клубове

Ето по коя инициатива отпадна ограничението за картотекиране на чужденци извън ЕС  - 1
Снимка: БГНЕС

Отпадането на ограничението в efbet Лига за картотекиране до петима чужденци извън ЕС не е по инициатива на БФС. Това става ясно от официален документ, съобщава Gong.bg.

На 07.02.2022 г. от БПФЛ изпращат официално писмо до БФС, което е адресирано до Неделчо Михайлов, началник отдел "спортно-технически" БФС. От Лигата, която представлява професионалните клубове, предлагат да отпадне ограничението за картотекиране на до пет състезатели в efbet Лига от страни извън Европейския съюз.

Те споделят, че по този начин родните клубове ще бъдат подпомогнати, тъй като ще могат да привличат футболисти от чужбина с по-ниски заплати от пазари, които са далеч по-достъпни в сравнение с ЕС.

Вследствие на това БФС се съобразява с желанието на ПФЛ и българските клубове.

Ето по коя инициатива отпадна ограничението за картотекиране на чужденци извън ЕС


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лошо

    15 0 Отговор
    Развивайте български футболисти, като са ви скъпи чуждите пазари!

    Коментиран от #2

  • 2 Миролюб Бенатов

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лошо":

    Да развиват , ама от нашите юноши няма комисионни .....
  • 3 ФЕЙК

    7 4 Отговор
    В т.н." българско" първенство играят отбори от 4-та конгоанска срещи 6-та бразилска лига! Да живее българското първенство - най-НЕ българското хървенство в света!
  • 4 чико

    11 0 Отговор
    Е Г А Т И логиката за развитие на футбола у нас . И Боби Михайловци явно са с толкова ум , че веднага го въвеждат . Е за ТОВА препокрития плевник трябва да си ходи , барабар с паяците около него .

    Коментиран от #6

  • 5 БМБ

    12 0 Отговор
    ЗАРАДИ Лудогорец и ДУМУСА
  • 6 Отвътре

    0 10 Отговор

    До коментар #4 от "чико":

    Единственият грях на Михайлов е че е много добър. Като добър в смисъл като човек не говоря като професионални качества. Все да угоди все да е добър все да помогне, да направи услуга а това понякога не е добре. Помогна на ЦСКА да играят в А група те му се изплюха в лицето, помага на Черно Море като им разрешава да домакинстват на терен за пасене на крави Илиев го критикува. Помага за вземане на лиценз на десетки отбори. Искат отборите да картотекират чижденци ето ви. И накрая на тези които им помага го плюят. ЦСКА-София колко мача им отложиха, а как играха срещу Хебър като гост на Армията. Какво искат още отборите всичко което искат им се дава и пак реват. Да вземат и отборите да се огледат отвътре защо не им се получава.

    Коментиран от #8

  • 7 Домус ага

    12 0 Отговор
    Каквото им заповядвам, това правят от БФС, послушна рая са!
  • 8 чико

    7 1 Отговор

    До коментар #6 от "Отвътре":

    Да , но той не е там за да е добър , а да ръководи и развива футбола по най добрия начин . Ако от началото си в БФС беше обърнал внимание по училищата , селата , клубовете , сега щеше да има по добри наши момчета от разни Тунезийци и пр ..
  • 9 За протокола

    8 0 Отговор
    Това решение е още един пирон в ковчега на българския футбол.