Last news in Fakti

23 Февруари, 2022 11:02 1 853 13

Стана ясно каква сума трябва да плати ЦСКА

  • цска-
  • футбол-
  • фифа-
  • задължения

"Червените" нямат право да извършват входящи трансфери заради финансови задължения към бившия си играч Сержиньо, както и към мениджъра Франсиско Руано

Стана ясно каква сума трябва да плати ЦСКА - 1
Снимка: БГНЕС

БФС официално забрани на ЦСКА да картотекира нови футболисти за втори път през този месец. Това стана ясно от вчерашните решения на дисциплинарната комисия.

"Червените" нямат право да извършват входящи трансфери заради финансови задължения към бившия си играч Сержиньо, както и към мениджъра Франсиско Руано.

В началото на месеца от "Армията" вече платиха 1 милион лева по делото за Юнес Бенжелюн, след което първата забрана падна. Сега от клуба са изправени пред същия казус, като дължат на играча Серджо Филипе Диас Рибейро и мениджъра Франсиско Морено Руано близо 350 хиляди евро.

Собствениците на ЦСКА трябва да се бръкнат със 109 900 евро за Сержиньо, плюс годишна лихва от 5% за приблизително 10 години.

Морено пък трябва да получи 80 000 евро, плюс 5% лихва от 21 август 2012 година до ефективно плащане, а също така още 14 893 евро. Към тези суми са добавени още 30 000 швейцарски франка глоба.

Очаква се в най-скоро време ФИФА да наложи нова забрана за картотекиране на ЦСКА по делата с бившите футболисти Нилсон Антонио и починалия през миналата година от онкологично заболяване Бернардо Тенгариня, които имат да получават по над половин милион лева.

Ръководството на "червените" пое ангажимент да се разплати по всички дела.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 haha

    6 17 Отговор
    след всички еквилибристики припоците пак трябва да плащат :) :) :)

    Коментиран от #12

  • 2 Левски 1914

    4 19 Отговор
    Само така яки глоби за Ганчев хитреца от Микре. Хем ще плати разходите на ФАЛИРАЛИЯ отбор, хем ще са МЕНТЕ. цска ТИРЕ София 2016.
  • 3 Армеец

    15 2 Отговор
    Тея пък с какво ни плашат. Ние феновете ще събетем парите и ще ги дадем на Гришата да ги изпрати в УЕФА.
  • 4 Чорбара

    5 16 Отговор
    На ЖУЖЕТО му влезна четвъртият,за да не превърта .
    Марш на ЕТРАПОЛИТ МИКРЕ в
    Ловеч.
  • 5 Lo640vek

    11 4 Отговор
    Лоши хора желаят ЦСКА - София да се върне в Ловеч и да сложат пак оранжавите екипи, но Гриша Ганчев няма да позволи това да се случи! Президента Радев е с нас, министъра Руди е с нас, главния архитект Здравко е с нас и ние сме на власт! Честит нов стадион в Борисовата градина и честита титла!
  • 6 Грух Грух Микренски

    3 12 Отговор
    Това им се полага на Микренските тарикати и далаверажии.Но хубаво че има КАС И ФИФА та такива селски номера не вьрвят пред тях.Четох някаде че този адвокат Припошкия беше казал че парите се погасяли по давност но както се вижда май всеки ще си получи парите сьс лихвите.Това се казва супер минавка от Джуджето.А Кюрда защо нищо не казва и се е покрил като пльх.Кеф Кеф Голям Кеф.
  • 7 Лудогорец

    3 11 Отговор
    Сьбирайте пари Припоци и не се обеснявайте.Ей така ще изкачат по милионче всеки месец и да ви е сладко.
  • 8 МАДАМ БА

    2 11 Отговор
    Очаквайте скоро новини и за моите хора а те са бая.
  • 9 А кьм

    2 11 Отговор
    НАП кога защо се ослушва.Обикновения гражданин като не си плати го сьдят а тези Далаверажии дьлжат милиони и не ги закачат.Време е министара да се заеме сьс тази дейност защото си спомням че Припока дьлжеше кьм 15 милиона кьм Нап.
  • 10 приблизително

    0 10 Отговор
    Като накрая Гришата плати около 80 000 000 с лихвите , тогава ще бъдете истинското и автентично ЦСКА

    Коментиран от #11

  • 11 Левски 1914

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "приблизително":

    Пак няма да са, защото ФАЛИТА е факт и обединението между Литекс - Етрополе е факт. Те са цска ТИРЕ София 2016.

    Коментиран от #13

  • 12 Неапол

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "haha":

    Не е добре да им се плаща точно на тези, които с нищо не са допринесли за успехите на ЦСКА.
    Но и със това ново отсъждане на ФИФА, КАС и БФС се слага край на спекулациите по темата ЦСКА! Защото поради каква причина отбора трябва да плаща на тези футболисти играли през 2011 и 2012 година в ЦСКА, ако клуба е друг?
    Сержиньо, Бенжалюн и сие на са играли никога в Литекс, Етрополе или Разград-2000! Всички спортни институции ФИФА, КАС и БФС щом налагат наказание на клуба за тези стари футболисти на ЦСКА, то категорично казуса със клуба е решен!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.