Last news in Fakti

24 Февруари, 2022 21:47 1 096 0

Порто и Лайпциг си свършиха работата в Испания и Италия

  • лига европа-
  • порто-
  • ред бул лайпциг-
  • лацио-
  • реал сосиедад

Двата клуба се очертават за фаворити в Лига Европа

Порто и Лайпциг си свършиха работата в Испания и Италия - 1
Снимка: БГНЕС

Порто успя да отстрани Лацио след 2:2 на „Стадио Олимпико“ в реванша, а Ред Бул Лайпциг се справи с 1:3 с Реал Сосиедад, за да оформят два от големите фаворити за титлата в Лига Европа през този сезон.

„Драконите“ изоставаха в резултата след гола на Чиро Имобиле, който го превърна в най-добрия голмайстор в историята на „римските орли“, но Мехди Тареми вкара и асистира на Урибе, за да донесе обрат за своя тим. Данило Каталди обаче оформи крайния резултат, а така общият резултата стана 4:3 в полза на Порто.

Лайпциг пък стори всичко онова, което липсваше на на германците в първия мач, когато испанците стигнаха до 2:2. Андре Силва може и да изпусна дузпата си в 39', но Вили Орбан реализира при добавката. Самият Силва удвои аванса на гостите в 59', а Зубименди върна надеждата за Сосиедад, че може да вкара срещата в продължения. Нова дузпа в предпоследната минута обаче предреши изхода в полза на „пиковете“, благодарение на точното изпълнение на Емил Форсберг. Общият резултат тук бе 5:3 за Ред Бул.

В останалите срещи от ранните мачове в плейофите на Лига Европа Динамо Загреб спечели с 1:0, но отпадна от Севиля с общ резултат 3:2, а Аталанта срази с 0:3 Олимпиакос за общото 5:1 в своя полза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА