Last news in Fakti

25 Февруари, 2022 14:59 830 0

Марица и Септември не се победиха с дербито на Втора лига (ВИДЕО)

  • септември софия-
  • марица пловдив-
  • втора лига-
  • футбол

Срещата приключи при резултат 1:1

Марица и Септември не се победиха с дербито на Втора лига (ВИДЕО) - 1

Отборите на Марица и Септември София не успяха да излъчат победител в дербито между двата тима от 23-ия кръг на Втора лига. Двубоят в Пловдив приключи при резултат 1:1, а головете паднаха през втората част и бяха дело на Красиан Колев и Валери Домовчийски, който бе точен от дузпа.

Двубоят в Пловдив започна с териториален натиск за гостите от София. Именно Септември стигна до първата интересна ситуация пред една от двете врати. В 7-ата минута топката бе центрирана към Кристиян Колев на далечната греда, но непосредствено преди да стреля, Лозев успя да изчисти в корнер. Минута по-късно Колев имаше нова възможност да обстрелва вратата на Марица. Този път изстрелът му бе отразен от стража на домакините.

Гостите продължиха да бъдат по-активният тим на терена и да създават по-добрите положения, докато футболистите на Марица предпочитаха да действат на контраатака. В 19-ата минута вратарят на пловдивчани Илия Николов трябваше да се намесва отново след удар на Айкут Рамадан. Стражът на Марица отново съумя да запази вратата си суха четири минути по-късно, когато Марио Илиевски стреля много добре, а Николов със сетни усилия изби в пореден ъглов удар. Единствената по-сериозна опасност за Марица дойде едва в 37-ата минута, когато Симеон Вешев обстрелва вратата на Септември, но прати топката в аут.

Така двата тима не успяха да се изненадат през първата част и логично се оттеглиха на почивка при 0:0.

Втората част започна отлично за гостите от София. Септември успя да поведе в резултата с гол в 43-ата минута на срещата. След отличен пробив на Кабов отдясно, топката бе пратена около точката на дузпата, където Красиан Колев бе оставен непокрит и с премерен удар успя да преодолее вратаря на домакините. Малко по-късно Шейтанов трябваше да се намесва отново, този път след шут на Веселин Марчев.

В 69-ата минута дойде и най-сериозното положение в полза на Марица. След центриране от фал, Валери Домовчийски стреля с глава, но стражът на гостите успя да избие. Последва добавка на Газиев, който обаче прати топката в страничния стълб на вратата. Малко по-късно Шейтанов трябваше да се намесва отново, този път след шут на Веселин Марчев.

Четири минути преди края на редовното време домакините от Марица стигнаха до дузпа. Янъков бе изведен сам срещу Димитър Шейтанов, но вратарят на гостите действа безкомпромисно и събори своя противник. Реферът не се поколеба да посочи бялата точка и да покаже жълт картон на футболиста на Септември.

С изпълнението на дузпата се нагърби ветеранът Валери Домовчийски, който стреля много технично и реализира за 1:1.

В продължението на срещата Септември реализира отново, но попадението бе отменено заради много тънка засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА