Last news in Fakti

5 Март, 2022 18:55 669 0

Българска доминация над Парагвай на Купа Дейвис!

  • купа дейвис-
  • българия-парагвай-
  • 3:0-
  • двойки-
  • александър донски-
  • александър лазаров

Убедителният успех на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки

Българска доминация над Парагвай на Купа Дейвис! - 1

Мъжкият национален отбор на България поведе с 3-0 срещу тима на Парагвай и си осигури победата в минималния формат на мача от плейофите в Световна група II на турнира за Купа Дейвис, предаде tennis24.bg. Въпреки това, по регламента на международната федерация по тенис (ITF) ще се изиграе още една среща на сингъл, тъй като изискването е двубоите в Световното отборно първенство да включват поне четири отделни мача.

Убедителният успех на българските тенисисти беше подпечатан в срещата на двойки, с която беше открита програмата в днешния втори ден от двубоя в столичната зала "София". В нея дуетът Александър Донски и Александър Лазаров се наложи над Хуан Борба и Ернандо Ескура с 6-3, 7-5.

Така нашият отбор все още не е загубил сет, след като в първия ден вчера Димитър Кузманов победи Ернандо Ескура със 7-6 (5), 6-0, а Александър Лазаров се наложи над Даниел Вайехо с 6-4, 6-1. В протоколния последен сингъл шанс да дебютира за националния отбор ще получи най-младото попълнение в състава - 18-годишният Пьотр Нестеров. Негов съперник ще бъде първият избор в тима на гостите - 17-годишният Даниел Вайехо.

Победата изпраща България напред в Световна група II и в края на лятото нашите тенисисти ще играят за място в плейофите на Световна група I през 2023 г. Следващият мач на националите ще бъде на 16-17 или 17-18 септември 2022 г., като предстои жребий да определи съперника ни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА