Last news in Fakti

5 Март, 2022 20:42 1 069 0

Азрудин Валентич: Знаем колко важен е успехът за всеки фен на Ботев

  • ботев (пловдив)-
  • локомотив (пловдив)-
  • дербито на пловдив-
  • азрудин валентич-
  • пловдив

Аз обичам тези спортни съревнования, но Локомотив не е мой враг", каза треньорът на Ботев (Пд) след успеха на неговия тим в дербито на Пловдив

Азрудин Валентич: Знаем колко важен е успехът за всеки фен на Ботев - 1
Азрудин Валентич, снимка: Спортал/АРХИВ

Наставникът на Ботев (Пловдив) - Азрудин Валентич, сподели мнението си след успеха с 2:1 над Локомотив в дербито на Пловдив.

"Харесах първото полувреме, харесва ми колко високо пресирахме. Искахме да поддържаме това, колкото се може по-дълго. Те имат двама страхотни нападатели и хора, които могат да стрелят от средна дистанция, така че това щеше да е опасно, ако пресираме ниско. Знаете, това е дерби. Хареса ми как играха моите футболисти, бореха се за всяка топка. През второто полувреме щяхме да сме дотук, ако бяха вкарали дузпата. Трябва да поздравим Аргилашки. След 2:0 мислехме, че мачът е приключил, а Локомотив е силен съперник. Обясних им го. След 2:1 станахме много нерви, но в крайна сметка спечелихме и мога само да се насладя", заяви Валентич.

"След първата част им казах, че високата преса трябва да продължи, но това е футболът. Случват се такива неща. Не ми хареса това, което видях, опитахме да коригираме нещата, но става въпрос за психика. Излизайки за второто полувреме, нещата не се получиха, както ги бяхме говорили."

"Имаме две опции - Работов и Джеймс. Джеймс обаче може да играе навсякъде и това ми харесва. Справя се невероятно, има скорост, здрав е в дуелите и може да играе футбол без да се стресира. По време на лагера в Дубай забелязах, че този играч може да е наистина добър."

"Дербито си е дерби, чувството е различно. Знаем колко важен е успехът за всеки фен на Ботев. Аз обичам тези спортни съревнования, но Локомотив не е мой враг. Да, ако можем да победим с 5:0, ще го направим, но те биха направили същото. Това носи допълнителна енергия. Целта ни е да играем в Топ 6, пък нататък ще видим."

"Тези двубои са като финал за всеки. Искам да видя отношението. Да, ние имаме своя стил, днес го показахме, но има много фактори, които оказват влияние", завърши Валентич.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА