Last news in Fakti

7 Март, 2022 10:45 1 568 2

Григор Димитров върви нагоре в ранглистата без да играе

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • ранглиста

Също с две позиции нагоре е и втората ни ракета Димитър Кузманов, който е 193-ти с 307 точки

Григор Димитров върви нагоре в ранглистата без да играе - 1
Снимка: БГНЕС

Григор Димитров отбеляза лек прогрес в световната ранглиста на АТР. Българинът се изкачи с две места и e под №35 в обновената днес класация с актив от 1381 точки. През тази седмица 30-годишният хасковлия ще участва на турнира от сериите “Мастърс” в Индиън Уелс, където миналата година стигна полуфиналите, макар че тогава надпреварата се проведе през месец октомври.

Също с две позиции нагоре е и втората ни ракета Димитър Кузманов, който е 193-ти с 307 точки. Най-доброто класиране до момента на Мико е №181 от 15 ноември 2021 година.

Адриан Андреев напредва с три места, до №411 с 94 точки.

На върха в класацията статуквото се запазва. №1 в света е руснакът Даниил Медведев с 8615 точки, следван от сърбина Новак Джокович с 8465 и германеца Александър Зверев със 7515 точки. Четвърти е Рафаел Надал с 6515 точки, пети Стефанос Циципас с 6325.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анти

    1 6 Отговор
    Гришо, срамно е че си мълчиш за руската агресия в Украйна, дори Джокович, който често странно губи финали когато играе с руснаци, е заявил подкрепата си за украйнска тенисист на фронта, виждайки руските зверства. То бива русофилия, ама чак па толко.
  • 2 Ай стига бе

    9 2 Отговор
    "...германеца Александър Зверев със 7515 точки. " Какъв германец е тоя с това руско име? Германските имена са Мехмед, Али, Хасан и т.н.