Last news in Fakti

10 Март, 2022 16:30 6 526 7

Джордж Форман не намери място сред най-великите в бокса за Майк Тайсън и Владимир Кличко

  • джордж форман-
  • майк тайсън-
  • владимир кличко-
  • бокс

Легендата погледна по-назад в миналото, за да подреди списъка си

Джордж Форман не намери място сред най-великите в бокса за Майк Тайсън и Владимир Кличко - 1
Снимка: БГНЕС

Мнозина, особено от по-младото поколение, имат нещастието никога да не са гледали в действие боксовата легенда Джордж Форман или останалите легенди от „златното поколение“ в спорта. Между тяхната ера и нашето съвремие се отвори един вакуум, в който боксът спря да произвежда подобни митични фигури, но за щастие в последните няколко години виждаме раздвижване. Това явно е и причината самият Форман да посочи 5 от най-великите боксьори на всички времена, като сред тях не включи хора от ранга на Майк Тайсън и Владимир Кличко.

73-годишният бивш шампион вместо това се спря на Джо Люис, Роки Марсиано, Джон Съливан, Мохамед Али и Ленъкс Люис, като спомена и името на Ивендър Холифийлд, но го постави в скоби в своята публикация в Twitter.

В профила му се заформи сериозен дебат по темата, на който ние бихме сложили точка, като кажем, че подобни класации няма как да бъдат обективни, защото спортът се променя с всеки изминал ден и сравнението между различните поколения не е коректно по безброй причини. Но, ако думите излизат от устата на Джордж Форман, тогава сме склонни да допуснем това изключение.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрети

    19 5 Отговор
    Смешника Кличков го наредили до такива великани в бокса.Кyiвска пиз-да

    Коментиран от #3

  • 2 Гост

    12 3 Отговор
    Ни се разбра кой е правил класацията, ни се разбра кой е в нея. Заглавието едно ти казва, в статията съвсем друго пише, абе трагедия са днешните джурналя
  • 3 Николай

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кобрети":

    От функционално неграмотните?
  • 4 Ковачът на Андреа

    1 0 Отговор
    Този обратното на белият е забравил мен!
  • 5 Финци

    1 0 Отговор
    Джо Фрейзър ?!?!?!?
  • 6 баш боксьората

    4 3 Отговор
    Тайсън е велик, Джо Фрейзър също. Кличко е палячо.
  • 7 Динозавъра

    2 2 Отговор
    Няма по-добър от Железният Майк Тайсън за всички времена ! Затвора за жалост провали формата му , физически ! И всичко заради една измамница !