Last news in Fakti

12 Март, 2022 18:59 1 819 13

Висшата лига официално премахна Абрамович като собственик на Челси

  • челси-
  • роман абрамович-
  • футбол-
  • висша лига

Това е последващото решение след като британското правителство наложи поредица санкции срещу руски олигарси, в това число и Абрамович, последвали руската военна инвазия в Украйна от 24-и февруари

Висшата лига официално премахна Абрамович като собственик на Челси - 1
Снимка: БГНЕС


Бордът на английската Висша лига дисквалифицира собственика на Челси Роман Абрамович да подписва документи като изпълнителен директор, съобщава организацията на сайта си.

Това е последващото решение след като британското правителство наложи поредица санкции срещу руски олигарси, в това число и Абрамович, последвали руската военна инвазия в Украйна от 24-и февруари.

"След налагането на санкциите от правителството на Обединеното кралство, Бордът на Висшата лига дисквалифицира Роман Абрамович като директор на футболен клуб Челси, съобщи Висшата лига.

"Решението на борда не оказва влияние върху способността на клуба да тренира и да играе срещите си, както е посочено съгласно условията на лиценза, издаден от правителството, който изтича на 31 май 2022-а година.

Поставеният под запрещение руски милиардер обяви, че продава лондонския клуб миналата седмица, но тази продажба сега е задържана, а Челси работи под специален правителствен лиценз. Клубът може да продължи да изплаща заплати на своите служители и играчи, но не може да осъществява трансфери – нито входящи, нито изходящи, като това е част от мерките срещу финансови операции на самия Абрамович.

Руският бизнесмен придоби традиционния лондонски клуб през 2003-а година за 140 милиона паунда, като за тези 18 години той направи много инвестиции и със сигурност Челси няма друга по-успешна ера в историята си.

Абрамович е наречен виден руски олигарх и прокремълски бизнесмен, който от десетилетия се е радвал на близки отношения с президента на Руската федерация Владимир Путин. Самият Абрамович, който в част от живота си е бил и губернатор на територия, отрича тези близки връзки.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 добре бе,

    31 2 Отговор
    това не е ли кражба?

    Коментиран от #3, #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Учител

    18 0 Отговор

    До коментар #1 от "добре бе,":

    Това е антисемитизъм!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Гошо

    26 0 Отговор

    До коментар #1 от "добре бе,":

    Явно когато го правят CAЩ или техни слуги - не е кражба, а справедливо санкциониране.
    Демокрация, сър
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ас-Ан

    16 0 Отговор
    да питам, абрамович,
    никой не иска да купи челси.
    Тогава спира да плаща заплати-временно -какво ще загуби?
  • 8 Стоян Александров

    18 0 Отговор
    Z. Т.с. клуба е НАЦИОНАЛИЗИРАН КАТО В НАЧАЛОТО НА КОМУНИЗМА. ЕВАЛЛА БРАТЯ АНГЛЕТА, ЕВАЛЛА. Така е станало и с Шотландия. Както някой беше написал днес тук : ПИРАТЪТ СИ ОСТАВА ЗАВИНАГИ ПИРАТ. Т.с. КРАДЕЦ И УБИЕЦ. Но аз ги разбирам англетата. Ако не правят това богохулство ще са най - бедната страна в света.
  • 9 Глупос

    20 0 Отговор
    Абрамович с парите си и акъл направи Челси супер клуб. Сега ще потъне, но на феновете май не им е безразлично и ще има събития...

    Коментиран от #13

  • 10 Левскар

    15 0 Отговор
    Боли го фара Абрамович .Той нищо не губи напротив Англииския футбол ще загуби.Навремето изгониха Чорни от Левски и последствията ги знете.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аарон Иларионович

    6 0 Отговор
    Абрамович е бизнесмен и психолог. Това освен, че се учи е и традиция. Англйските фашисти унищожават спортно- икономическа структура без аналог за последните 20 години. Да не забравяме кой се радваше на тези успехи- Джон Мейджър и още брой изявени скъсани келти!
  • 13 Дедо ти

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Глупос":

    Няма вариант, при който той да потъне, но Челси си заминава.