Last news in Fakti

25 Март, 2022 17:00 5 083 8

Серафим Бързаков: Не може един човек да коли и беси в борбата

  • борба-
  • биляна дудова-
  • тайбе юсеин-
  • серафим бързаков-
  • петър касабов

Той коментира скандала между Биляна Дудова и Петър Касабов преди Европейското първенство по борба

Серафим Бързаков: Не може един човек да коли и беси в борбата - 1
Снимка: БГНЕС

Искрата на скандала в родната борба пламна драматично през тази седмица, след като стана ясно, че Биляна Дудова е пренебрегната за сметка на Тайбе Юсеин за предстоящото Европейско първенство в категория до 62 кг. Легендата на спорта Серафим Бързаков коментира случая и макар да е доста обран в критиката си, той е категоричен, че властта, която е дадена на националния селекционер Петър Касабов, надвишава разумните граници.

Разберете ме, нямам нищо против Тайбе – тя е отличен състезател, но не може един човек да проявява подобни своеволия, да коли и беси“, каза Бързаков в интервю за „Букмейкър Рейтинги“, цитиран от Gol.bg.

Той оправда решението на Дудова да протестира публично, защото мнозина са очаквали с нетърпение двете с Юсеин да решат спора си на тепиха в Благоевград, но вместо това едната излезе от категория и въпреки това бе предпочетена от Касабов за международния турнир.

Серафим Бързаков обяви, че тепърва ще се говори по тази тема, защото подобни казуси не се случват за пръв път в българската борба, но никога преди не се е стигало до подобен публичен отзвук.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вместо да вземем 2 медала

    14 2 Отговор
    Изпокарахте момичетата! Едната няма да участва а другата ще я яде съзнанието и! Честито!
  • 2 от село

    13 5 Отговор
    АМА ЕДНА ТИКВА КОЛЕШЕ И БЕСЕШЕ 12 ГОД. ДЪРЖАВАТА И НАРОДА ,А ВИЕ ЗА БОРБАТА СТЕ РЕВНАЛИ САМО !!
  • 3 Борец

    8 0 Отговор
    Докато всички си мълчите, ще бъде така! А, защо не казвате, че след голямо първенство, Касабов иска процент от премиите на класиралите се състезатели!Този алчния прогони доста момичета
  • 4 Нахалник

    7 0 Отговор
    Тази федерация прогони доста ТАЛАНТЛИВИ БОРЧЕТА. Обещават им пари, подписват договори и след два-три месеца парите спират. Заплатите мизерни. ЦЯЛОТО РАКОВОДСТВО Е ГНИЛО
  • 5 Реалиста

    4 0 Отговор
    христо маринов не е ли човек на гришата. Оплели са се, като черва и грабят парите на федерацията
  • 6 Да си ходят

    5 1 Отговор
    Христо Маринов и Касабов да напускат поста си. Има много по-добри кадри от тях . Погледнете държанието им

    Коментиран от #7

  • 7 Боби

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Да си ходят":

    ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО Е ЗА СМЯНА. ЗА ТОЛКОВА ГОДИНИ ТЕ СА СЕ НАУЧИЛИ ДА КРАДЪТ
  • 8 Борат

    7 0 Отговор
    Браво за смелостта на момичето. То в България ситуацията е подобна навсякъде. То в държавната администрация то в тн. служби. Там е още по трудно, защото ако скочиш на някакъв дерибей началник си тръгваш а той остава. Няма закони. Браво и поздравления