Last news in Fakti

30 Март, 2022 11:00 1 601 8

Спортното министерство погна федерацията по тенис

  • федерация по тенис-
  • спортно министерство-
  • радостин василев-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт-
  • проверки

От ведомството са категорични, че ако бъдат открити нарушения във финансите, материалите ще бъдат изпратени незабавно до компетентните органи - МВР и прокуратурата

Спортното министерство погна федерацията по тенис - 1
Снимка: БГНЕС

Как са разходвани отпуснатите от държавата средства на Българската федерация по тенис? Това ще проверява спортният министър Радостин Василев, съобщава БЛИЦ.

Обемната проверка в една от най-ключовите федерации ще засегне дълъг период от време и ще е изключително детайлна. Ще бъдат изискани не само справки за разходи, но и пълната им обосновка и дали парите са достигнали до своето предназначение.

От ведомството са категорични, че ако бъдат открити нарушения във финансите, материалите ще бъдат изпратени незабавно до компетентните органи - МВР и прокуратурата. До спортното министерство е пристигнала притеснителната информация за кошмарното провеждане на държавното първенство по тенис, за което алармира един от водещите ни състезатели Мартин Димитров. 25-годишният играч се оплака, че се е контузил заради сибирския студ в залата в Благоевград, където протече надпреварата.

Своето възмущение от минусовите температури изрази и Красимир Лазаров, който е баща на националния състезател Александър Лазаров и на един от най-големите млади таланти Джордж Лазаров.

Действията на Василев са в продължение на публичното обещание, което даде за прозрачност при държавното финансиране на спортните федерации.

Българската федерация по тенис е една от най-големите, след БФС, и по тази причина обхватът на проверката ще е много сериозен.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    4 0 Отговор
    Май ще се окаже,че няма по-крадливо племе от нас :(
  • 2 ссссс

    3 0 Отговор
    и на стъки умното проверка
  • 3 Да кара

    5 0 Отговор
    наред !
  • 4 Бекер Борисов

    3 3 Отговор
    Стар милиционерски номер е по “сигнал на участници” да се търси интрига срещу всеки, който е неудобен или непослушен за Rudi.cska
  • 5 Мафия

    2 1 Отговор
    Гришата явно здраво е закъсал за пари, иска пай от всяка федерация. Във БФС след гръмката проверка единственото кето намериха е един селски отбор от Шивачево дето уж нямал дейнист а играе по първенствата. Сега да видим кого ше пидкупят за някой компромат. Мутренските времена се завръщат.
  • 6 Проверете

    1 0 Отговор
    Проверете и федерацията по стрелба назад във времето.
  • 7 7,62

    1 0 Отговор
    И онази , другата федерация , от която са раздали милиони на неолимпийски спорт !
  • 8 Fine comments

    0 0 Отговор
    Време е тази шайка наречена БФТ да си ходи!Но преди това да даде отчет пред клубове,родители и тенис обществото за свършеното през последното десетилетие начело с Цветков.
    Да се криеш зад резултатите на Григор и Цвети постигнати на база семейни лишения и да хвърляш прах в очите на хората с някакъв 500000$ турнир който с нищо не допринася за младите тенисисти..Това е основната дейност на БФТ която е превърната в частна фирма.
    В последните над 10 години не излезе нито един класен български тенисист, дори напротив-имаме стотици разбити детски мечти,отчаяни млади тенисисти които не играят достатъчен брой турнири поради липса на средства.
    Треньорите са абсолютно наясно какво представлява БФТ в последните години.Те не трябва да мълчат.Родителите които са основните инвеститори също са наясно с безхаберието на Цветков и компания..Говорете хора,не се плашете от Кипърския тарикат и неговите лакеи.
    Време е за промяна в тениса за да не бъде затрито поредното поколение талантливи български деца!