Last news in Fakti

30 Март, 2022 13:10 1 512 6

Министърът на спорта внесе яснота около казуса с отбора на Стандарт Шивачево

  • радостин василев-
  • министерство на спорта-
  • футбол-
  • стандарт шивачево-
  • бфс

Г-н Николов твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата

Министърът на спорта Радостин Василев внесе допълнителна яснота около казуса с отбора на Стандарт Шивачево, за който се смята, че не развива дейност от 2018 година, но е участвал в конгреса на 12 октомври миналата година, а също така има подписан протокол от проведено Общо събрание.

Ето какво написа Радостин Василев във Фейсбук:

„Привет, приятели!

Казусът с ФК „Стандарт“ гр. Шивачево продължава да създава прецеденти. Припомням ви, че проверка на експерти от дирекция „Регионална координация и контрол“ на Министерството на младежта и спорта установи наличие на сериозно разминаване в твърденията на председателя на Управителния съвет на клуба Динко Николов и Българския футболен съюз. В собственоръчно подписана декларация г-н Николов заяви, че ФК „Стандарт“ не развива никаква дейност през последните 3 години. В същото време от централата предоставиха в ММС протоколи от турнири с участието на детски отбор, представляващ футболния клуб.

Във връзка с публикации в медиите и показан протокол от проведено Общо събрание на футболния клуб, публикуван в Търговския регистър, председателят на УС Динко Николов отново декларира пред ММС, че клубът не упражнява никаква дейност, а подписът му под протокола от въпросното Общо събрание, проведено на 05.02.2021 г., е „брутално фалшифициран“. Г-н Николов заявява, че за първи път вижда този документ. Нещо повече. Той твърди, че никога не е участвал в Общо събрание на футболния клуб на тази дата.

Проверката на ММС продължава и сме изискали допълнителна информация и документи от БФС по този казус“.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Rudi.cska-sofia

    4 20 Отговор
    И какво пречи меценатът на Стандарт с. Шивачево да е накарал някой да го подпише и да е направил тази интрига с цел да злепостави БФС? Гледам го Руди и се чудя на празната му лейка как е възможно министър в България да се занимава с махленски интриги? Ама нищо чудно, щом се явил на кастинг при Слави и ДПС!

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Руди мафиота

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Rudi.cska-sofia":

    Протоколите от ОС са в Търговският Регистър!!!! Какво БФС какви 5 лева министърът е за съд. Първо трябваше да провери ТР където информацията е публична и се вижда кое дружество е активно. Очевидно е, че министърът който е адвокат, съвсем умишлено подвежда обществениста да се вдига на бунт и нагнетява обстановката. Няма как БФС да се бърка в събранията на някакъв селски клуб, ако има виновен то това е вътрешен човек от Управителнуят съвет на клуба.
  • 3 Малий

    2 15 Отговор
    Адвоката на кочи ната работи за Литекс
  • 4 ВАРНА

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Rudi.cska-sofia":

    Тия от БФС като виждат, че не се получава класирането в една квалификация за голям форум, като видят, че и за втора квалификация не се получава, трета, четвърта пета... и така минават 5, 10, 15 години.... не се ли замислят, че рибата се вмирисва от към главата и че те не стават за тази работа? За последно се класирахме 2004 година, а те управляват от 2005-та! Напълно провалено БФС. Предизвестен шампионат, трагичен Национален отбор, конфликт на интереси с букмейкъри, с хотели, с тв права...

    Коментиран от #5

  • 5 Престъпник

    2 12 Отговор

    До коментар #4 от "ВАРНА":

    В конфликт на интереси е точно Руди Василев защото е бил адвокат на ЦСКА и сега като принципал на Сердика спортни имоти иска да подари земята в борисовата на работодателят си. Дано Спецпрокуратурата да се задейства и да го осъди за престъпна дейност.
  • 6 mad forest

    1 12 Отговор
    "ВАРНА" е Максуда, Максуда подкрепя Руди и сичкото Литекс.Е па наши ора сме все пак.