Last news in Fakti

8 Април, 2022 21:43 1 352 0

Бащата вдъхнови Локо (Пд) за победа над ЦСКА

  • локомотив (пловдив)-
  • цска-
  • 2:0-
  • efbet лига-
  • христо колев-бащата-
  • бащата

Завръщането на Христо Колев начело на "смърфовете", макар и вероятно за кратко, се оказа мотивиращо за футболистите в черно и бяло

Бащата вдъхнови Локо (Пд) за победа над ЦСКА - 1
Снимка: Локомотив (Пловдив), Фейсбук

Отборът на Локомотив (Пловдив) се върна на победния път, след като се разправи с ЦСКА и го надви с резултат 2:0 във втория двубой от петъчната програма на последния редовен 26-и кръг в родната efbet Лига. Райън Бидунга откри в 16-ата, а Бирсент Карагарен удвои в 52-ата минута след чудесен удар, което се оказа и последното попадение в срещата.

Припомняме, че в четвъртък стана ясно, че легендата на Локомотив Христо Колев-Бащата ще изведе отбора на сърцето си срещу ЦСКА днес. Това доведе до успех за пловдивчани, докато отсъствието на Стойчо Младенов от скамейката - заради наказание - се оказа фатално за "червените".

През първото полувреме "армейците" започнаха по-силно срещата и още в 3-ата минута Георги Йомов отправи силен шут, който се спря от външната страна на мрежата.

В 16-ата минута при първото си по-опасно положение домакините откриха резултата. Те получиха право да изпълнят фал, последва центриране в наказателното поле, което Райън Бидунга засече с глава и топката се озова в мрежата на Бусато.

В 27-ата минута хубава червена атака завърши с отлично центриране на Йомов към Кайседо, но изстрелът му с глава излезе в аут.

До края на полувремето възпитаниците на Стойчо Младенов поеха инициативата потърсиха изравняване, но домакините се отбраняваха добре и до по-сериозни опасности не се стигна. Така двата състава се оттеглиха на почивка при резултат 1:0.

През втората част Локомотив отбеляза още едно попадение чрез Бирсент Карагерен в 52-ата минута и удвои преднината си. Веднага след това Федерико Варела стреля силно от границата на наказателното поле, но Илко Пиргов улови. Последва тройна смяна и в игра за ЦСКА се появиха Яник Вилдсхут, Бисмарк Чарлс и Маурисио Гарсес, които замениха Георги Йомов, Йоан Баи и Федерико Варела.

"Червените" се устремиха в нападение в търсене на обрат и Тибо Вион направи хубав пробив, който завърши с удар към вратата, но противников играч изчисти в корнер.

В 64-ата минута Греъм Кери, който също влезе в игра в началото на полувремето шутира от далечна дистанция, което се оказа решаващо и вратарят на локомотивци улови.

Четири минути по-късно отново Кери се измъкна по лявото крило и намери Чарлс на 7-8 метра фронтално срещу вратата, но нападателят стреля над напречната греда.

В 71-ата минута Томас Лам отстъпи мястото си на 17-годишния централен защитник от детско-юношеската школа на клуба Росен Божинов.

До края на срещата "армейците" продължиха да атакуват, но нямаха шанс пред гола и в крайна сметка отстъпиха с 0:2 на Локомотив (Пловдив).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА