Last news in Fakti

16 Април, 2022 09:05 1 242 0

Милан отново излезе пред Интер в битката за титлата

  • милан-
  • дженоа-
  • 2:0-
  • серия а

„Росонерите“ не изиграха най-хубавия си мач, но победиха Дженоа

Милан отново излезе пред Интер в битката за титлата - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Отборът на Милан постигна важен успех в битката за титлата в Серия А, след като надделя с резултат 2:0 над гостуващия на „Сан Сиро“ тим на Дженоа. Рафаел Леао откри в 11-ата, а Жуниор Месиас удвои и оформи крайния резултат в 87-ата минута.

„Росонерите“ не изиграха най-хубавия си мач, въпреки че имаха предимство и владееха инициативата. В крайна сметка успехът беше най-важен, тъй като по този начин възпитаниците на Стефано Пиоли отново се върнаха на върха в първенството с 71 точки и две преднина пред шампиона и градски съперник Интер, който по-рано в петък победи отбора на Специя.

Ситуацията за Дженоа пък продължава да бъде тежка, след като „грифоните“ са в опасната зона, на 18-а позиция, с актив от 22 точки, с три по-малко от спасителния бряг.

В следващия кръг Милан гостува на Лацио, но преди това среща Интер в мач-реванш от 1/2-финалите за Купата на Италия. Дженоа пък приема Каляри, който заема последното място над чертата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА