Last news in Fakti

16 Април, 2022 20:17 2 148 0

Голяма изненада в Серия А

  • салернитана-
  • сампдория-
  • 2:1-
  • серия а-
  • удинезе-
  • емполи-
  • фиорентина-
  • венеция

Салернитана се доближи на 3 точки от Дженоа и Венеция в класирането

Голяма изненада в Серия А - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Последният в класирането на италианската Серия А Салернитана се наложи изненадващо като гост над Сампдория в Генуа с 2:1.

Всички попадения паднаха пред първото полувреме, като Салернитана нанесе своя удар в рамките на две минути, като в четвъртата минута Федерико Фацио откри резултата, а две по-късно Едерсон Лоуренко направи 2:0. Франческо Капуто успя да върне един гол за Дория след малко повече от половин час игра, но това бе всичко за домакините.

Салернитана се доближи на 3 точки от Дженоа и Венеция в класирането, а има и два мача по-малко, което му оставя надежда. Сампдория остава на 16-а позиция.

В другия мач Удинезе се наложи над Емполи у дома с 4:1. Головата серия започна с автогол на Адриан Исмайли, с който домакините откриха резултата, като първото полувреме завърши с минимален аванс. В 52-рата минута Жерар Деулофеу направи 2:0 за Удинезе, но в 67-ата минута Андреа Пинамонте върна едно попадение за Емполи.

В самия край на мача Удинезе бе по-агресивният отбор. Игнасио Пусето направи 3:1 след асистенция на Деулофеу. Три минути преди края на редовното време Лазар Самарджич се разписа за крайното 4:1. С успеха Удинезе се изкачи на 12-о място, а Емполи е с две позиции по-назад.

В четвъртия за деня мач пък Фиорентина излъга тима на Венеция с 1:0, който също се бори за оцеляването си в Серия А и тази загуба е сериозен удар в този аспект.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА