Last news in Fakti

16 Април, 2022 17:24 836 0

Наши млади боксьори показаха мощ на Европейското първенство, победа ги дели от гарантирани медали

  • европейско първенство по бокс за младежи и девойки-
  • зала софия-
  • бокс-
  • любомир ангелов-
  • любослав методиев

Във вечерната сесия, която е от 18:00 часа, също ще имаме двама боксьори

Наши млади боксьори показаха мощ на Европейското първенство, победа ги дели от гарантирани медали - 1

Любомир Ангелов и Любослав Методиев донесоха нови победи за България на Европейското първенство по бокс за младежи и девойки, което се провежда в зала „София“ в столицата. Двамата се класираха за четвъртфиналите на турнира и се доближиха на по един успех от спечелване на медал.

На ринг А, в категория до 67 килограма, Ангелов се наложи с 4:1 съдийски гласа (30:27, 29:28, 29:28, 27:30, 29:28) над представителя на Словакия Самуел Хорват. Така той си осигури двубой с испанеца Суко Кулибали. Двамата ще се срещнат на 19 април.

На ринг Б Методиев пък прогресира напред в категория до 54 килограма. Той преодоля съпротивата на чеха Йозеф Слепчик с 5:0 (30:27, 30:27, 29:28, 30:27, 30:27). На 1/4-финалите на 19 април българинът ще мери сили с поляка Никодем Шафарж.

Във вечерната сесия, която е от 18:00 часа, също ще имаме двама боксьори. В трети мач на ринг А Димо Тониев (57 кг) среща Берат Чивелек (Турция). Около час по-късно, в седми двубой от програмата, Жан-Божидар Сидеров (80 кг) го чака мач с Давид Кручковски (Полша).

Срещите могат да се наблюдават пряко по Youtube канала на Европейската централа

Снимкa: БФ БОКС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА