Last news in Fakti

21 Май, 2013 18:00 1 417 0

Стадионите за Мондиала са готови

  • бразилия-
  • стадионите-
  • мондиала
Стадионите за Мондиала са готови - 1
Снимка: uol

Президентът на Бразилия Дилма Русеф откри официално последния от шестте стадиона, които страната ще използва през следващия месец за турнира за Купата на конфедерациите, съобщава "А Бола".

През 2014 година модернизираните съоръжения ще приемат финалите на Световното първенство по футбол, чийто домакин е родината на кафето.

"Песимистите казаха, че стадионите няма да бъдат готови навреме за Мондиал 2014, но ние показахме, че можем да построим съоръжения от световна класа", каза Русеф в речта си при откриването на "Арена Пернамбуко" в град Ресифе, който е с капацитет от 46 хиляди места.

В събота Русеф откри стадиона в столицата Бразилия, който носи името "Мане Гаринча", където ''Селесао'' ще играе срещу Япония в първия си мач от турнира за Купата на конфедерациите на 15 юни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА