Last news in Fakti

17 Април, 2022 20:32 970 2

Актуалните испански шампиони се съвзеха след отпадането от Шампионска лига

  • атлетико мадрид-
  • еспаньол-
  • 2:1-
  • ла лига

„Дюшекчиите“ постигнаха много драматична победа в Ла Лига

Актуалните испански шампиони се съвзеха след отпадането от Шампионска лига - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Испанският шампион Атлетико Мадрид победи драматично с 2:1 с Еспаньол като домакин и се изравни временно по точки с Барселона и Севиля в класирането на Ла Лига.

„Дюшекчиите“ се опитаха да постигнат възможно най-икономичната победа след попадението на Яник Караско малко след началото на второто полувреме. Планът на треньора Диего Симеоне бе отборът му да задържи успеха до края, но това бе осуетено четвърт час преди края на редовното време.

Тогава Жофри Кондогбия от домакините спря топката с ръка пред наказателното поле и въпреки че имаше рикошет, съдията Хорхе Фигероа му вдигна втори жълт картон, за което бе изгонен от терена, въпреки протестите на съотборниците му.

Раул де Томас успя да изправни от пряк свободния удар за Еспаньол, макар че грешка допусна и вратарят на Атлетико Ян Облак, който позволи топката да мине под плонжа му, след като вече изглеждаше, че е спасил шута.

До края останалият с 10 човека Атлетико натисна и дълбоко в добавеното време след продължаване но топката с глава, Де Томас от гостите игра с ръка и след консултация с ВАР бе отсъдена дузпа. Яник Караско я вкара в 100-ата минута и осигури ценния успех на тима.

Резултати от другите два мача, играни до момента в кръга:

Гранада - Леванте 1:4

Атлетик Билбао - Селта 0:2

По-късно тази вечер предстои да се изиграе двубоят между Севиля и Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Човек за трансформация и реализации

    2 0 Отговор
    Човек който има големи лидерски качества всъщност не е ОВЦА или КОЧ, а ЛЪВ !