Last news in Fakti

18 Април, 2022 19:00 1 175 11

Президентът на плуването също скочи на спортния министър: Връща ни години назад

  • плуване-
  • радостин василев-
  • георги аврамчев

Радостин Василев е напът да влезе в конфликт с всички ръководни органи в българския спорт

Президентът на плуването също скочи на спортния министър: Връща ни години назад - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по плуване Георги Аврамчев е поредният ръководител на спорта у нас, който влезе в открит конфликт с министър Радостин Василев. Той заяви, че с новата програма за финансиране спортът се връща години назад в развитието си.

Силно притеснен съм за българското плуване и изобщо за българския спорт и съм учуден от действията на новия министър г-н Радостин Василев. Аз съм от 1996 година в управлението на федерацията, вече 12 години съм неин президент, и никога не се е случвало до края на април да нямаме нито една отпусната стотинка от министерството на спорта за подготовка, възстановяване и заплати на треньори и състезатели. Това за мен е недопустимо и нямам обяснение. Както каза Дафовска, караме на мускули, вече няма и мускули. Има само въздух и вода, добре че в нашия спорт има много вода и още държим. Ако не се вземат някакви адекватни мерки, спортът се връща години назад“, каза Аврамчев пред Sportal.

Той сподели, че на този етап няма нито една доволна федерация от нововъведенията на Спортното министерство, откакто Василев застана начело.

Що се отнася до Екатерина Дафовска, тя все още очаква да проведе среща с министъра, за да обсъдят проблемите в биатлона, където тя бе преизбрана за президент преди седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парите

    4 1 Отговор
    не падат от небето , за тях работят и се потят читавите данъкоплатци ! Край на лошите навици !

    Коментиран от #2

  • 2 РЕАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #1 от "Парите":

    Доказано е , че всеки лев инвестиран в Спорта се връща двойно. Затова в развитите държави не жалят парите, дадени за спорт.
  • 3 Мафия

    1 3 Отговор
    Какъв спорт на Руди Гела единствената задача за която е назначен е да сбъдне последното желание на ментора си Г Ганчев. Спорта му е през оная работа, той не е министър на спорта а на Г Ганчев.
  • 4 анри

    1 6 Отговор
    Отново некомпетемте министър отИТН.
  • 5 рамбо

    6 1 Отговор
    Eй такива номенклатурчици, които стоят от десетилетия начело на всички федерации са истинския проблем пред спорта ни, а не този или онзи министър. Защо постоянно реват да искат държавни пари? Да си търси сонсори, други начини за издръжка. И какви са успехите на плуването ни в последните години? Вреоятно това, че нямаме удавени в състезанията, друго не се сещам
  • 6 Бай онзи

    2 1 Отговор
    Тази радостинка е к.рвата на гнома от микре
  • 7 Едно нещо

    2 0 Отговор
    С какво сте оправдали досегашните средства? Но явно са ви угодни, та си ги искате. Нещата се променят, нови правила , е старите от 33 години не сработват.
  • 8 Друго нещо

    1 1 Отговор
    Как изведнъж всики изригнаха срещу министрите на ИТН?! Като по команда! Кой, питам се аз, може да даде такава команда? Какво цели? Защо другите министри се ползват от комфорта да не ги закачат?! С какво си го осигуряват?

    Коментиран от #9

  • 9 ИТН и ДПС

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Друго нещо":

    Изведнъж? От край време се знае че ИТН е проект на Доган. Другите партии всячески се опитват да ограничат ДПС тоест ИТН от властта, няма нищо изненадващо.
  • 10 1234

    1 0 Отговор
    Начело на спорта , трябва да седят уравновесени и познаващи спорта хора! Не маниакални нарцисисти като кралев и василев!
  • 11 Абе

    1 0 Отговор
    дърт пияница,Натъпка децата с анаболи и ги ликвидира.Сега да не ти секнаха кранчето за крадене?