Last news in Fakti

28 Април, 2022 17:23 1 099 3

COVID-19 плъзна във Формула 1

  • covid-19-
  • формула 1-
  • едуардо фрейтас-
  • нийлс витих

Говорител на Световната автомобилна федерация (ФИА) коментира, че не може да разкрива медицинска информация за служителите

COVID-19 плъзна във Формула 1 - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Новите директори на състезанията на Формула 1 Едуардо Фрейтас и Нийлс Витих са дали положителни тестове за коронавирус, което повдигна въпроси кой ще отговаря за предстоящото Гран при на Маями (САЩ) през следващия уикенд. Новината бе потвърдена пред агенция „Ройтерс“.

Говорител на Световната автомобилна федерация (ФИА) коментира, че не може да разкрива медицинска информация за служителите във Формула 1, освен ако това не е свързано с провеждането на дадено състезание.

По информация на Sky Sports, Фрейтас и Витих са дали положителни тестове за COVID-19 след старта в Италия през миналата седмица.

Към момента пътуването до САЩ изисква негативен тест за коронавирус, даден не повече от 24 часа преди заминаването, независимо дали човекът е ваксиниран или не. Тренировките в Маями пък започват на 6 май.

Португалецът Едуардо Фрейтас и германецът Нийлс Витих бяха назначени през февруари и наследиха на поста австралиеца Майкъл Маси след драматичния край на миналия сезон в Абу Даби.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    3 0 Отговор
    Явно се движи с доста висока скорост
  • 2 Хайрсъзина

    4 0 Отговор
    На некои много им се иска да се върне темата за КОВИД -19,да се върнат ограниченията и днеска и нощеска само за ковид и ваксини да се говори.
  • 3 Ваксиниран3002

    3 0 Отговор
    Плъзнал значи, то на тях нищо им нямало, ама папая теста така казал. То с тоя тест, корона ще има още 500 години. Спрете тестовете и корона няма да има.