Last news in Fakti

29 Април, 2022 11:37 927 1

Предричат проблеми за Mercedes и догодина

  • mercedes-
  • формула 1-
  • спорт-
  • нико розберг

Скоро ще трябва да започне работата по автомобила за сезон 2023, но ако тимът е поел по грешен път, то Mercedes и догодина ще остане аутсайдер

Предричат проблеми за Mercedes и догодина - 1
Снимка: БГНЕС

Сезон 2022 във Формула 1 стартира много трудно за Mercedes, тъй като новият автомобил W13 се оказа проблематичен - подскача на правите, труден е за настройване и не му достига мощност. От тима признават, че все още не успяват да решат проблемите на колата, а бившият пилот на Mercedes и световен шампион за 2016 година Нико Розберг прогнозира, че трудностите сега могат да се превърнат в проблеми и за следващия сезон.

“От Mercedes сами признаха, че битката за титлата за тях е приключила - коментира Розберг за германския тв канал Sky. - И това създава риск и за следващия сезон. Скоро ще трябва да започне работата по автомобила за сезон 2023, но ако тимът е поел по грешен път, то Mercedes и догодина ще остане аутсайдер. Затова и е критично максимално бързо проблемите на W13 да бъдат решени, за да не бъдат пренесени и в колата за догодина.”

Розберг коментира и разпалената размяна на реплики между Тото Волф и Люис Хамилтън в бокса на тима след отпадането на Люис в първата част на квалификацията на “Имола”. По-късно и двамата отказаха да коментират пред пресата темата на емоционалния им разговор.

“Люис обича да вниква в работата на инженерите, а тази ситуация определено е повишила напрежението в тима - обясни Нико. - Но мисля, че оттук нататък ще видим още много такива моменти в бокса на Mercedes.”


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филоспедист

    1 4 Отговор
    Ний сме Светлото Бъдеще! Ай ша ва ... у дизеловите боклуци!