Last news in Fakti

5 Юни, 2022 23:47 5 076 69

Срамна загуба за България в Лигата на нациите: Паднахме от Грузия с 2:5, викове оставка в Разград

  • футбол-
  • българия-
  • грузия-
  • лига на нациите

Атанас Илиев и Илиян Стефанов вкараха за българите

Срамна загуба за България в Лигата на нациите: Паднахме от Грузия с 2:5, викове оставка в Разград - 1
Снимка: БГНЕС

България записа срамна загуба при домакинството си на Грузия с 2:5 в мач от втори кръг на Лигата на нациите. В 4-ата минута Зурико Давиташвили откри резултата, а в 32-ата минута Андреа Христов си вкара автогол. В 50-ата минута Атанас Илиев върна един гол. Две минути след това Буду Зивзивадзе вкара трето попадение за гостите. В 58-ата минута Хвича Кварацхелия се разписа от дузпа за 1:4. В 69-ата минута Валери Казаишвили се разписа за пети път в нашата врата. В 82-ата минута точен беше Илиян Стефанов. В 94-ата минута гостите пропуснаха дузпа.

Срещата започна с по-активни действия на гостите. В 3-ата минута Хвича Кварацхелия проби отляво, навлезе навътре и отправи коварен удар, който рикошира в Андреа Христов и излезе в ъглов удар. Минута по-късно грузинците поведоха. Кварацхелия направи нов пробив отляво и центрира в наказателното поле, където Зурико Давиташвили се справи с опеката на Едисон Йорданов и от няколко метра не остави шансове на капитана Михайлов.

В 9-ата минута Георги Миланов подаде към Иван Турицов отдясно, който отправи добро центриране в наказателното поле, но опитът на Атанас Илиев за задна ножица беше несполучлив. Малко след това Давид Хочолава изби с глава удар от далечна дистанция на Мартин Минчев.

В 11-ата минута гол на Грузия беше отменен. Буду Зивзивадзе беше изведен сам срещу Михайлов от Какабадзе и го преодоля, но се оказа, че е бил в положение на засада. Четири минути по-късно "лъвовете" пропуснаха отлична възможност за изравнително попадение. Гостите сбъркаха при изнасянето на топката, което позволи на Чочев да отнеме и с чудесен пас да изведе Десподов очи в очи с вратаря, но Лория спаси удара на крилото. В 25-ата минута Десподов свали за Миланов, чийто удар от границата на наказателното поле беше избит от противников защитник.

В 32-ата минута Грузия стигна до втори гол. Гостите организираха атака, след като Георги Миланов падна на земята след съприкосновение със съперников футболист. Топката стигна до Кварацхелия отляво, който продължи за Иракли Азаров в наказателното поле. Нападателят отправи удар, който след рикошет в крака на Андреа Христов стана неспасяем за Михайлов - 0:2. Българските футболисти наобиколиха рефера Мареска, искайки нарушение срещу Миланов, но италианецът беше непоколебим и дори даде жълт картон на Кирил Десподов.

"Лъвовете" отговориха с опасен удар на Неделев от границата на наказателното поле, който след рикошет мина над вратата. В 36-ата минута слаб удар на Зивзивадзе не затрудни Михайлов. Секунди по-късно Какабадзе отново създаде проблеми на Йорданов отдясно и центрира в наказателното поле. Получи се суматоха, като в крайна сметка българите успяха да изчистят топката.

В 42-ата минута Кварацхелия развинти Атанас Илиев с няколко финта отляво, при което родният футболист се озова на земята, и отправи силен удар, но над вратата. Малко след това Минчев намери Илиев на няколко метра пред вратата, но нападателят отправи слаб удар, който беше блокиран. В добавеното време на първата част Грузия беше близо до трети гол. Азаров напредна отляво и центрира в наказателното поле. Получи се неразбирателство в българската защита, което позволи на Давиташвили да отправи удар от няколко метра, но нападателят не успя да намери опразнената врата.

На полувремето Ясен Петров направи две смени. Селекционерът пусна в игра Петко Христов и Илиян Стефанов, които замениха Едисон Йорданов и Георги Миланов. "Лъвовете" започнаха по-активно втората част и в 50-ата минута стигнаха до гол. Десподов и Турицов комбинираха отдясно. Защитникът центрира от аутлинията, а Атанас Илиев надскочи защитата на гостите и отправи неспасяем удар в десния ъгъл за 1:2.

Две минути след това Грузия си върна аванса от два гола. Гостите организираха страхотна атака и успяха да хванат неподготвена българската защита. Азаров проби отдясно и намери Агуржания, който от границата на наказателното поле подаде към непокрития Буду Зивзивадзе, а нападателят от няколко метра не сбърка за 1:3.

Малко след това Кварацхелия опита удар от около 20 метра, но не затрудни Михайлов. В 56-ата минута шут на Неделев от дистанция мина покрай вратата.

Минута по-късно за пореден път Кварацхелия се справи с Турицов и навлезе в наказателното поле, а безпомощният защитник на ЦСКА го препъна. Главният рефер без да се замисля посочи бялата точка. Зад топката застана Кварацхелия, който стреля силно в долния ляв ъгъл за 1:4.

В 63-ата минута България получи право да изпълни пряк свободен удар на границата на наказателното поле. Неделев застана зад топката, но стреля покрай вратата.

В 70-ата минута гостите стигнаха до пети гол. Разписа се резервата Валери Казаишвили. Микаутадзе стана поредният футболист тази вечер от гостите, който направи каквото си поиска срещу родната защита. Нападателят проби отляво, навлезе в наказателното поле и късо подаване намери оставения сам от неориентираната отбрана Казаишвили, а за последния остана най-лесното - да вкара на празна врата.

В 76-ата минута Илиев овладя в наказателното поле и отправи тежък удар от воле, който Лория спаси. В 83-ата минута България върна още едно попадение. Десподов центрира от корнер, а Атанас Илиев отправи удар с глава. Топката срещна гредата, а най-съобразителен в наказателното поле беше Илиян Стефанов, който вкара дебютния си гол за националния отбор.В даденото от рефера продължение, след намесата на ВАР главният рефер прецени, че Виктор Попов е играл с ръка в наказателното поле и отсъди дузпа. Тя обаче бе пропусната от Ника Квеквескири, чийто удар срещна дясната греда.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 антрашпиц

    95 3 Отговор
    Браво български футболни М.....ЧИ! Издигнахте родния футбол до невиждани срамни висоти...
  • 2 Изпълнихме си задачата

    60 5 Отговор
    Да прецакаме Македония.
  • 3 Боби Михайлов

    98 3 Отговор
    Екстра сме си, нищо ни няма
  • 4 антрашпиц

    85 3 Отговор
    Благодаря ви за престижните два гола които отбелязахте на футболния колос Грузия.Закривай мър....кия нац отбор.
  • 5 Мадридист

    82 3 Отговор
    СРАМ И ПОЗОР!Всички от БФС и националния ВЪН!
    Грузинския отбор е двойно по-скъп от българския.Надграждаме дъното.ОСТАВКА!
  • 6 Мда

    89 2 Отговор
    Аз откога обяснявам ,че този отбор трябва да се закрие за неопределено време.Тия безхаберници са тотал.Перукане вънн.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 тома

    80 3 Отговор
    Перуката каза че всичко е 6
  • 9 Голяма печалба

    82 3 Отговор
    Перукан Лечето, Домуса и чичо Венци са заложили за загуба с три гола. Да им е честита печалбата

    Коментиран от #22, #63

  • 10 Един

    51 2 Отговор
    Б О К Л У Ц И
  • 11 Ясен грузинеца

    52 2 Отговор
    Чудя се, кой ли ще е най-слабия мач на този така наречен "национален отбор"!?
  • 12 Хахахахаха

    58 2 Отговор
    Резил голям.Закривайййй тая пасмина!Само юношите да играят.
  • 13 даже

    35 2 Отговор
    и ганковото нe играха....I.А Слона хванал ъгала...

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Ники

    46 2 Отговор
    Бог да го прости българския футбол!
  • 16 антрашпиц

    46 3 Отговор
    Обръщам се към УМОРЕНИТЕ и ЯДОСАНИ от загубата футболисти.Издрънкайте в кръчмата по бутилка уйски и някоя магистралка да се поуспокоите....Попето така правеше...
  • 17 Втория гол

    16 1 Отговор

    До коментар #13 от "даже":

    е негова грешка

    Коментиран от #64

  • 18 Ицо

    53 5 Отговор
    Перукане Перукане докъде докара българския футбол
  • 19 Боби

    51 3 Отговор
    Бием Гибралтар и сме в играта.Наздраве!

    Коментиран от #27

  • 20 ИМПЕРИАЛИСТ

    43 1 Отговор
    Провалилите се многократно футболисти нямат самочувствие за да побеждават... Тази национална гарнитура е брак, няма какво да се лъжем.
  • 21 коментатор

    52 2 Отговор
    На полувремето на мача, поредния некадърник изживяващ се като водещ предположи, че играчите (като че ли играят нещо) ги било страх от топката. Ха сега си представете шивач, който изпитва страх от ножицата и иглата и си представете колко хора по земята щяха да ходят облечени! Няма ли кой да се изправи и да каже, че от тия момченца не става нищо. Не за футбол. За никакъв спорт не стават. Да отиват да метат улиците, та да видят как се изкарва хляба, когато не си "звезда".

    Коментиран от #25, #60

  • 22 тото мото

    35 3 Отговор

    До коментар #9 от "Голяма печалба":

    Уефа спокойно може да се самосезира и за този мач, като уговорен. :-)
  • 23 Подуямие

    43 1 Отговор
    Мача си го биваше ,все пак имаше 7 гола. 😀🍺
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Коце две мастики

    32 4 Отговор

    До коментар #21 от "коментатор":

    То никакви момчета/футболисти/ нямаме.По бълг.терени тичат улови цветнокожи събрани от кол и въже

    Коментиран от #53

  • 26 Перуканчо съм

    40 2 Отговор
    Как свърши мача ,че тръгнах на полувреме?Забравих ,че имам резервация на Преслава във Търговище.
  • 27 Ники

    26 2 Отговор

    До коментар #19 от "Боби":

    Тате, наши и при два равни с Гибралтар пак не сме последни?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Абе,

    40 2 Отговор
    дали ако паднем и от Гибралтар, перуката и свитата му няма да заговорят и те за морал, за това, че поемат вината и да вземат да си подадат оставките, а....Ох, извинете ме, ама май пийнах повечко тази вечер и сега бълнувам врели некипели ;-))
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 1234

    41 1 Отговор
    Ами само вижте кой е на вратата и после ми говорете за футбол! Докато татиното ни е вратар и половината отбор са връзкари от третодивизионни отборчета БГ националите мач няма да спечелят, не си губете времето да ходите да ги гледате. Трябва тотална смяна на БФС и да пускат младежите да се обиграват, защото от тия НИЩО не става.

    Коментиран от #36, #65

  • 34 Диамантената ръка

    40 2 Отговор
    Срамно е, че участват във футболни турнири изобщо. Аз например не мога да играя тенис и за да не ме е срам после, изобщо не ходя да участвам...
  • 35 Опаааа

    37 2 Отговор
    Най-виновни са така наречените “фитболисти” и “журналя”,които не престанаха да пишат “лъвове”,”Гришо” и т.н. Никаква критика до този момент!!! А то е ясно,че в БГ футбол НЯМА!!!
  • 36 Дика

    20 4 Отговор

    До коментар #33 от "1234":

    То и тия бяха младежи до преди няколко години. И продължават да се обиграват... Иначе е срамно да ни бият на вдигане на тежести, борба, худ. гимнастика, на футбол не е...
  • 37 Пульо

    29 3 Отговор
    Дамаджане удари няколко питиета за изпроводяк на Ясен. Толкова долен перукан в бфс никога не е имало.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Локо-Сф

    19 3 Отговор
    Учуди ме тази многобройна публика колко точно и многогласно изрази най-после вярното решение.Само Домусгелов е решението да ни няма вече завинаги от всички страници.Перуки и кубета вън завинаги поне за 100 години от родния футбол!
  • 41 Въпрос

    20 7 Отговор
    А защо мача се игра в Разград. Кой го реши това - Домуза ли? Защото там българи няма. Сто на сто са викали за грузинците.

    Коментиран от #66

  • 42 Предложение

    21 3 Отговор
    Направете Боко Тиквата шеф на БФС. Хем е футболист, макар и селски, хем е безработен.
  • 43 Гаро

    27 2 Отговор
    какво очаквате. Живея над школата на Чандъров, некпрекъснато гонят топката като изоглави до 10 вечерта. Треньорите само ги овикват, на нищо не ги учат. Тромави и бавни са. Бащиците и мамки мутреси гледат през оградата и спират в зелените площи, как мамините синчета гонят топката. Играйкат, щото мама и тате плащат.Не щото могат. И тренери нямат. Затова и националът е трагедия. Всичко е корупция и неможене. От горе до долу. И това не е от сега, а от 12 години.
  • 44 Друга гледна точка

    17 2 Отговор
    УЕФА да вземи да поразгледа тоя мач ... Знам че сме доста зле но баш толкова ... Тоя мач по скоро нашия отбор мирише яко на перука с един китаец ...
  • 45 Стефан

    24 4 Отговор
    Футболът е отражение на ГЕРБерщината управлявала 12 години.

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Миро

    22 5 Отговор
    Футболът е отражение на мутризацията на ГЕРБ и Бойко Борисов Бистришкия шампион който носят на ръце.. ама това минава само на село.
  • 48 Да живей

    21 2 Отговор
    Чалгата, ихуууу. ..! Довечера на чалготека, момчета..!!!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Българин

    14 1 Отговор

    До коментар #45 от "Стефан":

    Перуката е по стар от чекмедже войвода... В политическия живот на крадене ... Че той си беше и при Орешарски пак шеф на БФС ...
  • 52 Фаро

    19 0 Отговор
    Е това вече наистина е срамно.Поне на собствен терен да не падахме а всички ни пребиват дори и малките островчета с по 1000 души население
  • 53 КОРУПЦИЯ.Така е като

    17 0 Отговор

    До коментар #25 от "Коце две мастики":

    Татко плаща синчето да играе в школата,а талантите не получават шанс ,съответно едните се махат от футбола и остават татковите некадърници
  • 54 Без коментар

    5 0 Отговор
    Каква е системата такива са резултатите.
    Не е срамно че при такава система има два гола.
    Може да си най кадърен с големи шансове НО в отбор който те нейска.
  • 55 Запрян

    18 0 Отговор
    Българския футбол го няма от години. Само БФС не вижда. Нямало вече слаби отбори. Не госпопа от БФС. Няма по слаби от нас. Ние сме на дъното. Време е
  • 56 Баретите

    18 1 Отговор
    Закриваите го тоя отбор барем да не се мъчат.всичко у тая утепана държава е бутафория,но важното е цената на ракията и цигарите да не се вдига
  • 57 Гост82

    14 0 Отговор
    Обаче имат хубави татуировки!
  • 58 Диаболо

    9 0 Отговор
    Я да чуем сега как Венци дебелия ще каже, как никой от ръководството на футбола, не трябва да се маха.

    Коментиран от #61

  • 59 Срам

    4 0 Отговор
    Срам,срам.
    Оставка.
  • 60 Да бе да

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "коментатор":

    Та да ходиме после по мръсни и прашни пътища. Не че и сега са чисти, ама съвсем ще стане като в пустиня.
  • 61 Тито

    5 0 Отговор

    До коментар #58 от "Диаболо":

    Венци каза ако се страхуваме от тези отбори трябва да закрием футбола в България еее и сега накъде
  • 62 Гост

    10 0 Отговор
    Това са резултатите на поколението на връзкарите и синчетата на татковците, които се хвалят на маса, че синчетата им са национали! Т.е. набутани в спорта футбол с рушвети и/или връзки! Да им честитим "успехите" - на тях и ръководството на бфс, което е проводник на тази "стратегия"!
  • 63 Микре

    2 2 Отговор

    До коментар #9 от "Голяма печалба":

    Странно защо слагаш Венци Стефанов като човека винаги се старае да налага момчета от школата. Истинските винивници са хора като Микренското джудже и Домуса. Хаиде от Лудите играха Недялков, Десподив, Янков, но от Литекс само Турицов и той трагичен половината голове заради Турицив другите заради Едисон Йирданив. Супер слаба защита.
  • 64 Защита

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Втория гол":

    Хехе вие добре ли сте, всички голове бяха като разстрел на по 5 метра от вратата. А вторият гол се води на Христов щото имаше рикошет. От 5 метра с рикушет няма вратар който да реагира! Що не видите защитата че се хващате за вратарят. Турицов и Едисон трагични не в Ефбет в окръжните не трябва да играят.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Засрами се

    4 2 Отговор

    До коментар #41 от "Въпрос":

    Припоци засрамете се, и това ли Бербатов ви го спусна че в Разград и североизточна България няма българи? Комунистическият отбор и феновете му не са Българи щото насаждат омраза сред хората.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 НИЕ

    0 0 Отговор
    Националния отбор е блестяща илюстрация какво представлява и ги върши БФС!
  • 69 чичо стамат

    0 0 Отговор
    Докато футбола се използва за пране на пари няма да имаме читав нац.отбор.Впрочем какво искаме. В крайна сметка каквато ни държавата такава ни армията полицията,здравната система футбола и т.н,Докато не се приеме някаква квота при използването на чужденци в българският футбол няма да имаме добър нац.отбор.